Gemeente Dordrecht


---

Symposium als startschot voor Dordts Jaar gehandicapten

Vincent Brinkhof
Op donderdag 13 februari a.s. vindt het Dordts symposium in het kader van het Europees Jaar voor mensen met een handicap plaats. Dit evenement is een initiatief van de Dordtse Adviesraad voor het Gehandicaptenbeleid (DAG), de Vereniging Raad voor het Senioren Beleid (VRSB) en de Gemeente Dordrecht. Het symposium dient als officieel startschot voor de viering van het Europees Jaar in Dordrecht. Het symposium start om 9.30 uur en vindt plaats in Sporthal Reeland aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht.

De Europese Unie heeft het jaar 2003 uitgeroepen tot Europees Jaar van mensen met een handicap. Hoofddoel is de bevordering van de maatschappelijke integratie van gehandicapten en chronisch zieken. Dordrecht besteedt hieraan uitgebreid aandacht tijdens het symposium onder de titel: "Je hebt een handicap en wilt...je stem laten horen".

Tijdens het symposium staat het gehandicaptenbeleid centraal en wordt dit behandeld aan de hand van vier hoofdthema's: wonen, vervoer, werk en zorg/sport/welzijn. Ook zal die dag het Dordts Lokaal Comité worden geïnstalleerd door mevrouw Annemiek Goris van het Nationaal Comité. Aan het eind van de dag presenteert wethouder Kamsteeg een nieuwe website die tot doel heeft op interactieve wijze te komen tot nieuw gehandicaptenbeleid.

Deel: ' Symposium als startschot voor Dordts Jaar gehandicapten in Dordrecht '
Lees ook