Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Pers en Voorlichting, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 14 januari 1999

PERS & VOORLICHTING Persbericht

Symposium over de rol van informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs
UNIVERSITEITEN IN DE 21e EEUW: VIRTUELE UNIVERSITEIT OF UNIVERSELE VIRTUALITEIT

Hoe zal de universitaire organisatie zich gaan ontwikkelen onder invoed van informatie- en communicatietechnologie? Blijft ze als traditierijke alma mater behouden of ontstaan er nieuwe organisatieverbanden waarin nieuwe participanten zoals uitgevers, kennisbedrijven en media een rol gaan spelen?

En welke eisen stellen studenten aan het universitair onderwijs? Verandert hun gedrags- en keuzepatroon onderinvloed van ICT? Zullen ze kiezen voor de beste mogelijkheden die Internet hen biedt en komen ze daardoor los te staan van de universiteit als specifieke locatie, of is het socialiserende karakter van het gezamenlijk studeren aan een universiteit zo aantrekkelijk, dat zij zich zullen blijven verbinden aan een bepaalde universiteit?

Dinsdag 26 januari aanstaande organiseren Gemeente Nijmegen en KU een symposium over informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs.

De sprekers Peter van Hooff van Reed Elsevier, Kenneth Haasse verbonden aan het Media Lab van Het Massachusetts Institute of Technology, Henk Vonhoff, hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam, en Ed d'Hondt, burgemeester van Nijmegen, zullen ingaan op te verwachten ontwikkelingen.

Het symposium is het geschenk van de Gemeente aan de Nijmeegse universiteit vanwege het 75-jarig bestaan van deze universiteit. Het vindt plaats in het Gemeentehuis van Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6. Tijd: 13.30-18.00 uur. Het symposium is ook rechtstreeks en interactief te volgen via een Internet site:
https://www.kun.nl/virtueel

* Symposium: Virtuele universiteit of universele virtualiteit
* Datum: dinsdag 26 januari 1999

* Plaats: Gemeentehuis Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6
* Tijd: 13.30 þ 18.00 uur

* Informatie: Pers & Voorlichting, tel. (024) 361 60 00.
* Programma: https://www.kun.nl/virtueel

 

Deel: ' Symposium over de rol van computers in het onderwijs '
Lees ook