Symposium ‘Systemisch werken met ziekte’


Symposium ‘Systemisch werken met ziekte’ met o.a. Stephan Hausner en Henk Fransen, Hylke Bonnema en Stefanie Bussing

AMSTERDAM, 20170505 -- Het is onze droom dat geestelijke, emotionele en zelfs spirituele aspecten van gezondheid tot het grondbeginsel behoren van waaruit hulp wordt georganiseerd in de ziekenhuizen. Vanuit deze droom organiseren we op 17 juni 2017, vanuit de Academie voor Opstellingen, het symposium ‘Systemisch Werken met Ziekte’ in Amsterdam. We zijn verheugd dat we Stephan Hausner en Henk Fransen mogen verwelkomen als gastdocenten. Vanuit systemisch perspectief zullen we deze dag de heilzame werking van opstellingen op het medisch vlak delen. We nodigen daarom zowel patiënten en naasten alsook artsen en andere zorgprofessionals van harte uit om deel te nemen.

“Mijn droom is dat in 2040 alle ziekenhuizen beschikken over een opsteller! Dat geestelijke, emotionele en zelfs spirituele aspecten van gezondheid tot het grondbeginsel behoren van waaruit alle hulp wordt georganiseerd. Dat het niet meer vechten tegen ziekte en dood is, maar vooral een houden van het leven wordt, waarin de dood een plek krijgt. Die is er namelijk toch. Dat we met zijn allen, regulier en alternatief, samen zoeken naar meer gezondheid, vitaliteit en leven.” ~ Hylke Bonnema, grondlegger Academie voor Opstellingen 

[Symposium ‘Systemisch werken met ziekte’]

Op 17 juni 2017 organiseren we daarom, vanuit de Academie voor Opstellingen, het symposium ‘Systemisch Werken met Ziekte’ in Amsterdam.

Vanuit het systemisch werk zien we ziekte als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar de ziekte en de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrij kunt zijn om jouw eigen zielsmissie te leven.

Wij zijn verheugd dat we Stephan Hausner en Henk Fransen mogen verwelkomen als gastdocenten op dit symposium.

Stephan werkt al jaren wereldwijd met opstellingen bij ziekte. In zijn boek 'Zelfs als het me mijn leven kost', beschrijft hij een reeks praktijkervaringen, waarin hij de essentie blootlegt van de verborgen dynamiek in de familiegeschiedenis, die onder chronische ziekten en symptomen schuil kunnen gaan. Een echtpaar, beiden als internist werkzaam in een ziekenhuis zeiden over zijn werk: ‘Het is indrukwekkend hoe duidelijk systeemopstellingen met zieken de generatie-overstijgende verbanden tussen ziekten en traumatische gebeurtenissen in de familie van herkomst van de patiënt aan het licht kunnen brengen. Het lijkt erop dat hier nog een enorm potentieel ligt waar artsen wat aan kunnen hebben, en het is duidelijk dat de vraag naar dergelijke verbanden in het kader van de medische zorg nog onvoldoende is gesteld.’ Uit: Stephan Hausner: Zelfs als het me mijn leven kost, p. 9 

Henk Fransen is arts en deed 25 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. In 2015 lanceerde hij ‘De zoektocht naar genezing’. De video’s hierover zijn op youtube meer dan 180.000 keer bekeken. In 2016 viel hij in de markt op om zijn visie, het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland, vorm te geven.

Dit symposium is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar leven persoonlijk danwel professioneel te maken heeft met ziekte. Vanuit systemisch perspectief zullen we deze dag de heilzame werking van opstellingen op het medisch vlak delen en laten ervaren. We nodigen daarom zowel patiënten en naasten als ook artsen en andere zorgprofessionals van harte uit om het systemisch werk bij ziekte te komen ervaren.

Symposium Systemisch werken met Ziekte
Datum: zaterdag 17 juni 2017 van 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam

Bijdrage: Het symposium is voor €195 excl btw bij te wonen

Kaartverkoop en meer informatie over het symposium en de sprekers is terug te vinden in de agenda op Familieopstellingen.nl via: http://bit.ly/2opy61m  


Deel: ' Symposium ‘Systemisch werken met ziekte’ '
Lees ook