Persbericht

Communicatiebureau Synergie introduceert Etiket Brandstofverbruik

Utrecht - Na een pitch met vier andere bureaus is Communicatiebureau Synergie gevraagd de publiekscampagne rond het Etiket Brandstofverbruik te verzorgen. Opdrachtgever is NOVEM (Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu), die het Etiket samen met de Consumentenbond en het Ministerie van VROM op de AutoRAI 1999 presenteert. Communicatiebureau Synergie ontwikkelde het campagneconcept "De kleur is aan U". Binnen dit concept is een compleet informatiepakket ontwikkeld, waaronder een publieksfolder. Daarnaast verzorgt het bureau de complete persintroductie van het Etiket. Verder heeft Synergie ook het beeldmerk voor het programma Het Nieuwe Rijden ontworpen. Dit programma geldt als koepel voor de verschillende publiekscampagnes, waaronder "De kleur is aan U". Synergie is ook verantwoordelijk voor het concept en de vormgeving van de stand op de AutoRAI.

Het Etiket Brandstofverbruik is vergelijkbaar met het energie-etiket voor bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten. De exacte vormgeving van het etiket is nog onderwerp van overleg tussen de Ministeries van VROM, EZ en V&W, de RAI-vereniging, de BOVAG, de Consumentenbond, de ANWB en NOVEM. Het doel van de huidige publiekscampagne is de consument en de autobranche aan de hand van een voorbeeld-etiket alvast kennis te laten maken met het idee van het Etiket Brandstofverbruik en de voordelen daarvan. Het Etiket Brandstofverbruik komt voort uit een richtlijn van de Europese Unie.

Bij Communicatiebureau Synergie wordt de keuze van NOVEM voor het bureau als een groot compliment ervaren. Het bureau werd bijna vier jaar geleden opgericht door Bjorn Veenstra en Joris van Zoelen. Er wordt gewerkt vanuit de filosofie van geïntegreerde communicatie. Naar gelang de aard en de omvang van de opdracht wordt er gewerkt met vaste externe partners. In het geval van het Etiket Brandstofverbruik is dit EN/OF Ontwerp.

Campagne : De Kleur is aan U

Verantwoordelijk bij NOVEM : Christian Scheres Concept : Bjorn Veenstra / Joris van Zoelen Copy : Frank Koning
Ontwerp : Annemieke Bron
Einde persbericht

Deel: ' Synergie introduceert NOVEM Etiket Brandstofverbruik '
Lees ook