Synergy Pharmaceuticals aanwezig op de 17de Jaarlijkse BioPartnering Europe Conference in Londen, Verenigd Koninkrijk

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20091005 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTCBB: SGYP), een ontwikkelaar van nieuwe medicijnen voor de behandeling van maag- en darmaandoeningen en -ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat het bestuur aanwezig zal zijn op de 17de Jaarlijkse BioPartnering Europe Conference in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft gepland op maandag 12 oktober aanwezig te zijn om11:30 AM in de Abbey Room West, 4de verdieping van het Queen Elizabeth II Conference Center in Londen.

Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van maag- en darmaandoeningen en -ziekten, en is een dochteronderneming met meerderheidsaandeel van Callisto Pharmaceuticals, (OTCBB: CLSP). SP-304, het toonaangevende geneesmiddel van Synergy voor de klinische behandeling van maag-en darmaandoeningen, heeft onlangs een fase I klinisch onderzoek voltooid dat bij vrijwilligers werd verricht. In het eerste kwartaal van 2010 is het bedrijf van plan een fase IIa klinisch onderzoek voor SP-304 te starten bij patiënten die aan chronische constipatie lijden. SP-304 behoort tot een nieuw soort van non-systemische geneesmiddelen voor de behandeling van chronische constipatie (CC), prikkelbaar darmsyndroom met constipatie (IBS-C) en andere maag-en darmziekten. SP-304 is een synthetisch analoog van uroguanyline, een natriuretisch hormoon dat in het darmkanaal ionen reguleert en vloeistof vervoert. Bij orale toediening activeert SP-304 en bindt het aan guanylaatcyclase C (GC-C) uitgedrukt op de bekleding van epitheelcellen van maag-darmslijmvlies. Dit verhoogt de stroom van chloride en water in het lumen van het darmkanaal voor een gemakkelijkere stoelgang. Meer informatie vindt u op https://www.synergybio.net.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1-212-297-0010
President en CEO

gjacob@synergybio.net

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP

Deel: ' Synergy Pharmaceuticals op BioPartnering Europe Conference in Londen '


Lees ook