Synergy Pharmaceuticals, Inc. spant geding aan tegen Ironwood Pharmaceuticals, Inc. en haar Chief Scientific Officer en Senior VP van R&D, Dr. Mark G. Currie

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20111213 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq:SGYPD, SGYPU), ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van gastro-intestinale (GI) stoornissen en ziekten, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een rechtszaak heeft aangespannen bij het New York State Supreme Court tegen Ironwood Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq:IRWD) en haar Chief Scientific Officer en Senior VP van R&D, Dr. Mark G. Currie.

De rechtszaak draait om het volgende: nadat Europees octrooi 1.379.224 was toegekend aan Synergy maar voordat het werd verstrekt, hebben Ironwood en Dr. Currie het octrooi aangevochten bij het Europese Octrooibureau en het Europese Octrooibureau en het United States Patent and Trademark Office en daarbij valse, tegenstrijdige, onnauwkeurige en misleidende gegevens en argumenten verstrekt. In de aanklacht beschuldigt Synergy Ironwood en Dr. Currie van, onder andere, oneerlijke concurrentie, fraude en onrechtmatige verrijking en eist het bedrijf $500 miljoen schadevergoeding en strafvergoeding.

Over Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich concentreert op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen ter behandeling van gastro-intestinale stoornissen en aandoeningen. Het door Synergy ontwikkelde kandidaatgeneesmiddel is een synthetisch analoog van het menselijke gastro-intestinale hormoon uroguanyline, en werkt door activering van de guanylaatcyclase-C-receptor op epitheelcellen binnen het gastro-intestinale traject. Synergy heeft een Fase I-onderzoek naar plecanatide onder gezonde vrijwilligers voltooid, en een Fase IIa klinisch onderzoek onder patiënten ter behandeling van chronische idiopathische constipatie (CIC) patiënten. In oktober 2011 is Synergy begonnen met de behandeling van patiënten in een groot Fase II/III klinisch onderzoek naar plecanatide bij CIC-patiënten. Plecanatide wordt tevens ontwikkeld voor de behandeling van constipatie-predominante prikkelbare darmsyndroom. De eerste proef met IBS-C-patiënten staat op het programma voor 2012. De tweede GC-C-agonist van Synergy, SP-333, bevindt zich momenteel in pre-klinische ontwikkeling voor de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen. Meer informatie: https://www.synergypharma.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Contactpersoon van het bedrijf:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1 212-297-0020
President en CEO
gjacob@synergypharma.com
of
Contactpersoon voor beleggers en media:
Rx Communications Group, LLC
Melody A. Carey, +1 917-322-2571

mcarey@rxir.com

Ticker_symbol NASDAQ:SGYPD
Ticker_symbol NASDAQ:SGYPU
Ticker_symbol NQB:SGYP

Deel: ' Synergy Pharmaceuticals spant zaak aan tegen Ironwood Pharmaceuticals '
Lees ook