Syntegra Nederland---

Haringtest 2002:
Syntegra voor tweede achtereenvolgende keer het vriendelijkst voor sollicitanten

16.05.02 Syntegra in Benelux

Zoetermeer, 16 mei 2002 - Voor de tweede achtereenvolgende keer is Syntegra verkozen tot de vriendelijkste IT-recruiter van Nederland, zo blijkt uit de zogenaamde Haringtest van Blauw Research. Syntegra dankt haar sollicitantvriendelijkheid met name aan de zeer snelle reactie op informatieaanvragen en aan de gebruiksvriendelijke Web site die zowaar met een 10 werd gewaardeerd.

De 'sollicitantvriendelijkheid' van IT-werkgevers werd door Blauw Research begin dit jaar getest. Tijdens deze zogenaamde en inmiddels beruchte Haringtest proberen vijf verschillende, veelbelovende studenten met een IT-opleiding per telefoon, e-mail en brief achter de carrièremogelijkheden van in totaal 50 bedrijven te komen. Vervolgens worden de reacties aan de hand van 64 criteria beoordeeld: aantal benodigde contactmomenten, wel of geen reactie en kwaliteit daarvan, snelheid, vriendelijkheid, meegestuurde informatie, etc. Kortom, krijgt de high-potential het gevoel met een professionele organisatie te maken te hebben en is hij/zij überhaupt welkom?

Uitmuntende Web site
Blauw Research presenteerde in Breukelen de onderzoeksresultaten van dit jaar. In vergelijking met vorig jaar was er een verbetering waar te nemen. Enkele bedrijven reageerden sneller en adequater. Maar ook dit jaar bleek Syntegra de beste formule te hanteren om met sollicitanten om te gaan, niet alleen via het web, maar ook schriftelijk en telefonisch. Concrete, directe informatie, snelle reacties en een uitmuntende Web site waren de voornaamste kenmerken. De top drie van dit jaar wordt gecompleteerd door Pecoma Informatica en IQUIP. Vorig jaar waren dit nog KPMG en Siemens.

Eric Davidse, directeur Human Resource Management van Syntegra: "De concurrentiestrijd tussen bedrijven wordt in toenemende mate gevoerd op het gebied van mensen. Werven, ontwikkelen en goed communiceren met (potentieel) personeel wordt steeds belangrijker. Wij zijn verheugd om te merken dat het nastreven van een positie als 'Preferred Employer' in ons HRM-beleid wederom geresulteerd heeft tot de beste afdeling Recruitment van Nederland.Wij blijven streven naar een optimale balans tussen werk, individuele ontwikkeling, carrière en beloning, zodat de medewerker zijn talenten maximaal kan aanwenden en trots kan zijn op zijn of haar werkomgeving."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syntegra
Marlies Pulsford
079 368 23 45
E-mail : m.pulsford@syntegra.nl

Deel: ' Syntegra voor tweede achtereenvolgende keer vriendelijkst voor solli.. '
Lees ook