Gemeente Den Helder

PRIJS VOOR TAALPROJECT

betreft: week: week 41

Vorige week vrijdag 5 oktober heeft het Vrijwilligersproject Nederlandse taal en maatschappij-oriëntatie voor etnische en culturele bevolkingsgroepen, kortweg het Taalproject, een prijs gewonnen. De prijs is onderdeel van het provinciale project Noord-Holland NU, dat de multiculturele ontwikkelingen in onze provincie in beeld wil brengen en wil stimuleren. De prijs bestaat uit het mogen voeren van het logo NHNU en een aanmoedigingsprijs van FL. 500,- (euro 227).

Het Taalproject wordt gefinancierd door de gemeente Den Helder. Met behulp van vrijwilligers wordt taalles gegeven aan buitenlanders die om één of andere reden geen cursus Nederlandse taal bij het ROC Kop van Noord-Holland kunnen volgen. Ook alledaagse zaken over de Nederlandse samenleving komen tijdens de lessen aan de orde. De deelnemers aan het project komen uit ongeveer twintig verschillende landen.

De prijs wordt door coördinator Marianne Hanegraaff vooral gezien als een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die sinds de start in 1986 met veel enthousiasme het project hebben vormgegeven.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, ook als u geen ervaring heeft met lesgeven. Heeft u belangstelling voor andere culturen, bent u drie uur per week beschikbaar en wilt u zich minimaal één jaar verbinden aan het project? Dan kunt u contact opnemen met medewerkers van Het Taalproject. Het Taalproject is gehuisvest in het ROC aan de Haringvlietweg 10 en bereikbaar via telefoonnummer 613452.


Deel: ' Taalproject wint prijs '
Lees ook