Tafelmanieren van 2011 op La Table sfeerbeurs Naarden-Vesting


Feest, Food & Fashion

Naarden, 20110719 -- De sfeerbeurs La Table laat ook dit jaar weer in de Grote Kerk van Naarden zien, op welke manieren feestelijk tafelen in de praktijk kan worden gebracht. Door de enorme diversiteit in het aanbod ligt het thema dan ook voor de hand: tafelmanieren 2011. Daarnaast worden bezoekers uitgedaagd tot actieve deelname tijdens én voorafgaand aan het evenement. Zo kiest het La Table-publiek zijn favoriete gast aan tafel, worden de zintuigen geprikkeld met een delicatessentour, decoratie-workshops, en een demonstratie van de nieuwste kooktechnieken.

Sinds de ruim 15 jaar dat La Table wordt georganiseerd, hebben de veranderingen aan de eettafel zich in hoog tempo voltrokken. Zette de ‘eerlijke’ zongerijpte tomaat eerst de toon, een paar jaar later is die onder invloed van moleculair koken verpulverd tot poeder bij een basilicumsorbet. Was de tafel voorheen bezaaid met waxinelichtjes, vandaag bepalen robuuste kandelaars weer de sfeer. Hoeveel manieren voor feestelijk tafelen er ook mogen zijn, het volledige sfeerbeeld is te zien tijdens La Table sfeerbeurs van 10 t/m 13 november 2011 in Naarden-Vesting

La Table Delicatessentour & Workshops
De wijn en spijs-proeverij is niet meer weg te denken. La Table speelt op deze trend in met de Delicatessentour, waarbij bijzondere delicatessen speciaal voor de bezoekers geselecteerd zijn. Naast de deelnemers in de Grote Kerk zullen ook geselecteerde delicatessenwinkeltjes in de Vesting zelf aan deze tour meedoen en nodigen bezoekers uit om verschillende specialiteiten te proeven. Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst van La Table een speciaal overzicht van deze unieke La Table Delicatessentour.

In de dagelijkse workshops met eetbaar vloeibaar goud en zilver door Andrea Schonenberg Van Franse Makelij, kunnen bezoekers volop hun creativiteit de vrije loop laten. Door de verfijning van de smaak, ontstaat ook de behoefte aan bereiding- en kooktechnieken. Dergelijke wetenswaardigheden worden gedemonstreerd bij het Keukenhuys De Tweede Kamer uit Naarden. Daarnaast zorgen wijnaanbieders ervoor, dat er ruimhartig van het aanbod geproefd kan worden.

Het oog wil ook wat
Wat zou een feestelijk diner zijn zonder mooi decorum? Los van de aankleding van de tafels, biedt La Table een exclusieve keuze aan sieraden en mode voor de menselijke versiering. Opmerkelijk is dat naarmate er meer variëteit in de porties komt, ook de tafelaankleding niet meer alleen door damast en zilver bepaald wordt. Zonder het gewaardeerde klassieke aanbod geweld aan te doen, laten trendsetters hun ongekende mogelijkheden zien. Mooi voorbeeld is Kiki van Eijk, die de nieuwe generatie van Nederlandse ontwerpers vertegenwoordigt, met Dutch Design, die mede met het Textielmuseum voor een frisse kijk op tafelaankleding zorgt. Ook de decoratieve demonstraties van Fernande van Flowerservice zijn de dennenkrans ontstegen.

Wintergasten
Aangezien La Table alles te maken heeft met gastvrijheid, wordt het publiek gevraagd wie hun favoriete gast aan de kersttafel is en waarom. Die reacties worden via (social)media-kanalen verzameld, maar ook op de beurs zelf kunnen deelnemers hun bijdragen op menukaartjes invullen die vervolgens op een leestafel tentoongesteld worden. Uiteraard komt daar in de geest van het evenement ook aan de orde wat de VIP voorgeschoteld krijgt en in welke sfeer.

Genieten in het Gooi
Een bezoek aan La Table, betekent een Goois dagje uit. Naarden-Vesting zelf heeft al veel te bieden met Het Arsenaal, wandelroutes op de stadswallen en een keur aan antiekzaken. Er is genoeg parkeergelegenheid en een shuttle-service verzorgd door Volvo Buitenweg brengt de bezoekers van deur tot deur. Vergeet niet dat ook het luxe-eldorado Laren vlakbij ligt.

Om de kerstvoorpret compleet te maken, zijn er speciale arrangementen zoals “Samen 1”, waarin toegang tot de beurs gecombineerd wordt met een glas prosecco & garnituur voor twee personen à € 29,50. (Dit geldt alleen vrijdag 11 november na 17 uur) De dag letterlijk met goede Tafelmanieren afsluiten, kan met het gelijknamige arrangement in restaurant Het Arsenaal van Paul Fagel. (zie arrangementen)

Wat, Waar en Wanneer
La Table sfeerbeurs
Locatie: Grote Kerk, Marktstraat 13, Naarden-Vesting
Data: Donderdag 10 t/m zondag 13 november 2011
Openingstijden: donderdag van 10 – 18 uur
vrijdag van 10 – 21.30 uur
zaterdag en zondag van 11 - 18 uur

Entreeprijs: € 14,50 aan de kassa, inclusief Delicatessentour, 
                 € 11,50 per persoon, bij voorverkoop via  www.latablesfeerbeurs.nl

Gratis parkeergelegenheid & shuttleservice verzorgd door Volvo Buitenweg
Bezoekersinformatie:         www.latablesfeerbeurs.nl

Speciale La Table sfeerbeurs arrangementen

“La Table Complet” arrangement.
Entree inclusief koffie & warm appelgebak geserveerd in
de beursbrasserie van de Grote Kerk Naarden.
€ 16,50 per persoon online via www.latablesfeerbeurs.nl  (€ 21,50 aan de deur.)

“Samen 1” arrangement  (alleen geldig op vrijdag 11 november na 17 uur)         
2 personen entree inclusief 2 glazen Prosecco & borrelgarnituur geserveerd in
de beursbrasserie van de Grote Kerk Naarden.
€ 29,50 voor 2 personen online via www.latablesfeerbeurs.nl

Lunch & Diner Arrangementen bij Paul Fagel

Exclusief voor bezoekers aan La Table sfeerbeurs, heeft Paul Fagel van donderdag 10 t/m zondag 13 november een Lunch & Diner arrangement samengesteld in zijn sfeervolle Restaurant Het Arsenaal.

Paul Fagel Restaurant Het Arsenaal
Restaurant Het Arsenaal, van de bekende cuisinier Paul Fagel, is prachtig gelegen aan het water in het eeuwenoude en sfeervolle stadje Naarden-Vesting. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand met een unieke ambiance. De keuken is door de gastronomische magie van Paul Fagel ronduit spectaculair.

 "La Table Luncharrangement" (alle dagen van 12 tot 14 uur) 
2 gangen lunchmenu inclusief 2 glazen wijn, koffie & entree La Table sfeerbeurs à € 49,50 per persoon.

"La Table Dinerarrangement"
3 gangen dinermenu inclusief wijnarrangement, koffie & entree La Table sfeerbeurs à € 59,50 per persoon.

Reserveringen
De “La Table” Lunch en Dinerarrangementen kunt u rechtstreeks reserveren bij Restaurant Het Arsenaal Paul Fagel onder vermelding van “La Table arrangement”. (Telefoon 035 – 694 91 48)

De La Table arrangementen zijn geldig van donderdag 10 t/m zondag 13 november 2011.

Johan D RissikInterEvent evenementen marketing b.v.


Deel: ' Tafelmanieren van 2011 op La Table sfeerbeurs Naarden-Vesting '
Lees ook