Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Pers en Voorlichting, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 17 juni 1999

PERS & VOORLICHTING Persbericht

TALENTENBEURS VOOR TWEE NIJMEEGSE STUDENTEN

Corrien Blom en Kim Andringa, zijn de twee Nijmeegse studenten die donderdag 17 juni een Talentenbeurs ontvangen. Zij behoren tot de in totaal 47 Nederlandse studenten, die zijn geselecteerd uit de 112 aanvragen. De beurzen maken deel uit van het Talentenprogramma van de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Dat programma biedt studenten de mogelijkheid om na hun studie in Nederland nog een jaar met een beurs in het buitenland te studeren. Het programma is ingesteld met ingang van het academisch jaar 1997-1998 in de verwachting dat het talentvolle studenten in staat stelt zich een positie te verwerven op de internationale arbeidsmarkt.

De twee Nijmeegse studenten zijn afkomstig uit de Letterenfaculteit. Corrien Blom studeert Nederlandse taal- en letterkunde, Kim Andringa studeert Franse taal- en letterkunde.

De Talentenprogramma-bursalen krijgen hun beurs uitgereikt door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de heer Hermans, op donderdag 17 juni om 17.00 uur in het Institute of Social Studies te Den Haag.

Deel: ' Talentenbeurs voor twee Nijmeegse studenten '
Lees ook