Targus voldoet aan nieuwste Europese richtlijnen voor handbagage


AMSTERDAM, BRUSSEL, 20061107 -- Maandag 5 november 2006 zijn op de vliegvelden in Nederland en Belgi de officile Europese afspraken over vloeistoffen en de grootte van de handbagage van kracht geworden. Niet ieder land wacht tot 6 mei 2007 om deze nieuwe veiligheidsrichtlijnen in te voeren, en dat heeft langere wachtrijen dan gewoonlijk opgeleverd. Maar Targus - 's werelds grootste fabrikant van laptop tassen - was wel voorbereid en schiet vliegtuigpassagiers te hulp.

De veiligheidsmaatregelen op luchthavens zijn de laatste tijd sterk toegenomen. Grote en dikke koffers en tassen maken het rntgenproces moeilijker. Daarom zijn er op Europees niveau afspraken gemaakt over de afmetingen van handbagage. Reizen tussen landen waarbij het ene land wel en het andere land nog niet de nieuwe regelingen gemplementeerd hebben vraagt om problemen met de handbagage.

Targus heeft al rekening gehouden met deze ontwikkeling, zegt Kristel Heyns, Targus Belgi. "De tassen zijn conform de nieuwe richtlijnen. Wij zijn er blij om, want dat betekent dat onze klanten hiermee geen problemen zullen hebben. Onze tassen kunnen tegen een stootje en geven toch geen probleem bij de detectiepoortjes. Bovendien kunnen mensen voor de security check snel en gemakkelijk hun laptop uit de tas halen, zonder dat de rest van de inhoud overhoop wordt gehaald."

Wie honderd procent zeker wil zijn dat de handbagage met laptop aan bord mag, moet even het etiket van de tas controleren. Is het een tas van Targus, dan mag het geen probleem opleveren. Targus adviseert om dit voor alle zekerheid voor vertrek toch nog even bij de betreffende vliegmaatschappij te checken.

De nieuwe afmetingen van handbagage zijn: 56 x 45 x 25cm

Meer informatie:

Kristel Heyns, Targus Belgi
Tel. +32 (0) 2346 7997 / Mob. +32 (0) 476 209 665

Jeanine Groeneveld, Targus Nederland
Tel. +31 (0)20 561 6275 / Mob. +31 (0)6 4643 5446


www.targus.com

Deel: ' Targus voldoet aan nieuwste Europese richtlijnen voor handbagage '
Lees ook