Fluor aangewezen door Tata Steel voor nieuwe energiecentrale in Nederland

HAARLEM, Nederland & LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110407 --

Fluor Corporation (NYSE: FLR) kondigde vandaag aan dat het door Tata Steel een zesmaandelijks contract voor vroege constructiewerkzaamheden toegekend heeft gekregen. Het betreft een nieuwe gasgestookte energiecentrale, die gebouwd zal worden in IJmuiden, Nederland. Fluor zal de nog niet geopenbaarde contractwaarde voor constructiediensten in het eerste kwartaal van 2011 inschrijven. De EPC-fase (engineering, procurement, construction) begint naar verwachting eind 2011.

De energiecentrale van 350 megawatt zal gas, een afvalproduct van de naburige Tara Steel-fabriek, gebruiken als brandstof om elektriciteit en stoom te produceren, die weer teruggeleverd worden aan de staalfabriek. De toekenning volgt op de voltooiing van configuratiestudies voor Tata Steel eind vorig jaar, waarin een aantal assemblages van ketel- en stoomturbines werden onderzocht.

“We zijn erg tevreden dat Tata Steel Fluor heeft geselecteerd voor dit energieproject in Europa. Dit wordt ons eerste project voor Tata Steel en het is ons doel om deze relatie voor beide ondernemingen gunstig te maken,” aldus Dave Dunning, de voorzitter van de Energiegroep van Fluor. “We hebben al meer dan 50 jaar een operationeel centrum in Nederland en ons projectteam zet zich in voor de succesvolle uitvoering van dit belangrijke project.”

Het werk is begonnen met het technische ontwerp van de fabriek in het kantoor van Fluor in Haarlem, Nederland, dat zich ongeveer 20 km van de projectlocatie bevindt. Het kantoor in Haarlem zal de uitvoering van het project leiden met ondersteuning van het kantoor in New Delhi. Tijdens de zesmaandelijkse voorbereidende werkzaamheden zullen er offertes worden uitgebracht voor en onderzoek worden gedaan naar alle belangrijke uitrusting en onderaannemingen, zodat er een EPC-contract met vast bedrag voor het project kan worden opgemaakt. Het ontwerpen zal zoveel mogelijk worden uitgevoerd in overeenstemming met de planning voor de bouw en opdrachtgeving voor het project. De commerciële exploitatie van de energiecentrale zal naar schatting in 2015 kunnen beginnen.

Over Tata Steel

De Europese operaties van Tata Steel (voorheen Corus) maken de onderneming tot de op een na grootste staalproducent van Europa. De staalproductie van het bedrijf vindt met name plaats in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De onderneming levert staal en gerelateerde diensten aan de bouw-, auto-, verpakkings- en goederenbehandelingsindustrie en aan andere veeleisende markten wereldwijd. Tata Steel behoort tot de tien grootste staalproducenten van de wereld en heeft de capaciteit om in totaal meer dan 28 miljoen ton staal te produceren. Op vier continenten heeft de onderneming ongeveer 80.000 werknemers in dienst. Bezoek voor meer informatie www.tatasteel.com.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) ontwerpt en onderhoudt veel van ‘s werelds meest uitdagende en complexe projecten. Via haar wereldwijde netwerk van kantoren op zes continenten biedt de onderneming uitgebreide mogelijkheden en hoogwaardige expertise op het gebied van techniek, voorzieningen, bouw, opdrachtgeving, operaties, onderhoud en projectbeheer. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Irving, Texas. Fluor is een FORTUNE 200-bedrijf en behaalde in 2010 een opbrengst van $ 20,8 miljard. Bezoek voor meer informatie www.fluor.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Fluor Corporation
Mediarelaties
Keith Stephens, 469-398-7624
of
Janet Kearns, 44 1932 873188
of
Power Mediarelaties

Brian C Mershon, 864-281-6484 / 1-864-569-5526

Ticker_symbol NYSE:FLR
ISIN US3434121022

Deel: ' Tata Steel wijst Fluor aan voor nieuwe energiecentrale in Nederland '


Lees ook