Ingezonden persbericht


Taxatie van speelgoed in Hoorns museum

2e Paasdag ideale museumdag

HOORN - Geen zin in de woonboulevard? Maandag 2e Paasdag kunt in het Museum van de Twintigste Eeuw uw oude speelgoed laten taxeren. Kom met uw oude pop, trein, robot, of ander speelgoed naar deze taxatiemiddag in het super-nostalgische museum bij de haven van Hoorn.

Lourens Bas, beëdigd Expert-Taxateur Oud en Antiek Speelgoed, is de hele middag aanwezig om uw oude speelgoed op waarde te schatten. Met zijn jarenlange ervaring en betrokkenheid bij musea en exposities is Lourens Bas de juiste persoon om speelgoed te taxeren.

Gratis taxatie

De taxatie op maandag 2e Paasdag, 1 april 2013 (geen grap!) is helemaal gratis. Wel dient u uiteraard een entreekaartje voor het museum te kopen. MuseumKaarthouders hebben natuurlijk gratis entree. Voor kinderen is er een gratis speurtocht en voor alle bezoekers een gratis AudioTour.

Speelgoedzaal

Tijdens de taxatiemiddag kunt u meteen de veelzijdige speelgoed-collectie van het Museum van de Twintigste Eeuw bewonderen. Treinen, bordspellen, Meccano, blikken speeltjes, beren en poppen, houten speelgoed en nog veel meer. De indrukwekkende verzameling Barbie-poppen en toebehoren, bijeengebracht door Laura Bas, dochter van de taxateur, is ook nog te bewonderen. Maar er is op dit moment nog veel meer nostalgisch speelgoed in het museum te zien!

Robots en Space Toys expositie

De tentoonstelling "Robots & Space Toys" is gebaseerd op twee bijzondere collecties. Wijlen 'kunstverteller' Pierre Janssen hield niet alleen van kunst maar ook van speelgoed-robots en zijn collectie is nu in het museum te zien. Verder worden zeldzame en unieke jaren '50 en '60 robots en 'space toys' van verzamelaar Marco van Gimst getoond.

Unieke collecties

De tentoonstelling geeft een prachtig beeld van het populaire speelgoed met het thema robots en ruimtevaart uit de jaren '50, '60 en '70 van de vorige eeuw. Het was de "Golden Age" voor robots en space toys. In de getoonde verzamelingen zijn unieke en zeldzame exemplaren te bewonderen zoals de legendarische Gang of Five, een serie van zogenaamde Skirted Robots, gemaakt in Japan tussen 1957 en 1965 en de legendarische Mr Atomic. De veelal zeldzame variaties met prachtige originele dozen en bijbehorende artwork maakt deze expositie niet alleen voor een breed publiek interessant maar ook voor verzamelaars en liefhebbers!

Op deze feestdag is het museum geopend van 12 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie, ook over parkeren en bereikbaarheid, op www.museumhoorn.nl

Einde persbericht

Deel: ' Taxatie van speelgoed in Hoorns museum '
Lees ook