Ingezonden persbericht

Persbericht

6 augustus 2001

TDK Systems waarschuwt voor ommekeer in Bluetooth markt

Bluetooth pionier voorspelt een enorme consolidatie van de draadloze markt

Een expert op het gebied van connectiviteit heeft voorspeld dat slechts één op de vijf Bluetooth bedrijven nog staande zal zijn tegen 2003.

Nick Hunn, managing director bij TDK Systems, heeft gewaarschuwd dat naarmate de Bluetooth industrie zich steeds verder ontwikkelt, het hoogst onwaarschijnlijk is dat de markt ruimte zal blijven bieden aan het huidige aantal spelers.

Deze verklaring wordt ondersteund door het feit dat er op Bluetooth gebied op dit moment meer dan twintig chipfabrikanten en dertig onafhankelijke softwareontwikkelaars zijn die wedijveren om marktaandeel. Als men dit vergelijkt met het aantal spelers in de GSM markt, waar vier dominante hardware vendors en twee grote onafhankelijke softwareontwikkelaars actief zijn, is het duidelijk dat er sprake is van een veel te groot aanbod.

Hunn is van mening dat er met opzet een hype is gecreëerd rondom Bluetooth. Deze ophef heeft haar doel bereikt door een enorme interesse voor Bluetooth te bewerkstelligen en tevens voor de noodzakelijke ondersteuning te zorgen waardoor de technologie zich in een snel tempo heeft kunnen ontwikkelen. Volgens Hunn kunnen Bluetooth bedrijven echter alleen succesvol zijn als ze zorgen dat hun producten gebruikersvriendelijk en niet te complex zijn en tevens bruikbaar in combinatie met technologieën van andere producenten. Bluetooth gaat over alledaagse oplossingen en niet over science fiction, aldus Hunn.

De Bluetooth Special Interest Group (SIG), het orgaan dat verantwoordelijk is voor het bepalen van Bluetooth standaarden en het promoten van samenwerking van verschillende platforms, bestaat uit meer dan 2400 leden. TDK Systems voorspelt dat in minder dan twee jaar tijd niet meer dan 500 van die leden als actieve Bluetooth spelers overgebleven zullen zijn.

"Bluetooth is een echt modewoord geweest de laatste jaren. Het is daarom ook niet gek dat zoveel bedrijven mee willen dingen in die rage," zei Hunn. "Het probleem is dat de meeste van die bedrijven een computer- of telecomachtergrond hebben en erg weinig expertise bezitten op het gebied van radiofrequentietechnologie of software."

"We merken dat het natuurlijke selectieproces al is begonnen," zei Hunn. "Het is erg jammer om te zien dat een bedrijf als Psion haar positie op het gebied van Bluetooth ontwikkeling in PDA s laat varen. De beslissing verbaast mij echter niet, aangezien het bedrijf onlangs de vooraf bepaalde koers uit het oog is verloren en zich niet genoeg heeft gediversifieerd om haar marktaandeel te behouden en uit te breiden."

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com

(418 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot telecom protocol stacks . TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners AVC Mobility, Stebis en Dekatel.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Frederike Verhallen van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/frederikev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com.

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +44 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

Deel: ' TDK Systems waarschuwt voor ommekeer in Bluetooth-markt '
Lees ook