Gemeente AmsterdamWat is een referendum

Te weinig handtekeningen voor referendum parkeren

De referenduminitiatiefgroep heeft te weinig handtekeningen ingezameld om een referendum over het parkeerbeleid te laten doorgaan. Op 6 juli had de initiatiefgroep volgens de referendumverordening 6237 handtekeningen moeten inleveren, maar heeft echter 2969 handtekeningen ingeleverd. Hiermee is de vereiste hoeveelheid handtekeningen niet behaald waardoor nu een einde aan de referendumprocedure is gekomen.

Het referendumcomité tracht nog bij de bestuursrechter een verlenging van de termijn voor het indienen van de handtekeningen af te dwingen. De zitting bij de bestuursrechter was op 17 juli 2001.

Op 11 april is de nota Parkeren is Manoeuvreren door de gemeenteraad vastgesteld. Op 9 mei is besloten dat een deel van deze nota referendabel is en een deel niet. De tarieven voor betaald parkeren zijn bijvoorbeeld niet referendabel, omdat dit een gemeentelijke belasting is.

Op 15 juni zijn de handtekeningenlijsten neergelegd, zodat eerst de ruim 6000 handtekeningen voor het inleidend verzoek ingezameld konden worden. In totaal zijn voor een referendumverzoek minimaal 24.947 handtekeningen van kiesgerechtigde Amsterdammers nodig.-

© gemeente Amsterdam - 18-07-2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Te weinig handtekeningen referendum parkeren in Amsterdam '
Lees ook