KNWV

DATUM: 18-6-2002

TOPSPORT - Team Karsenbarg/Heemskerk winnen "Ronde om Texel"

---

De grootste catamaranrace ter wereld welke jaarlijks wordt gehouden rondom Texel telde dit jaar bijna 700 deelnemers. Onder ideale omstandigheden (5 a 6 bfd) werd zaterdag 15 juni om 11.30 uur het startsein gegeven voor deze spectaculaire race.

Kort na de start wist het team Karsenbarg / Heemskerk met hun
olympische Tornado de leiding te pakken om deze vervolgens niet meer af te staan. Na 2 uur en 40 minuten werd de finish bereikt. 15 minuten voor nummer twee en slechts tien minuten van het "Ronde record". Door de enorme voorsprong wist het team niet alleen als eerste te finishen maar ook de race op handicap en dus overall te winnen. De
omstandigheden waren zwaar met als gevolg een groot aantal uitvallers. Dit is waar we beiden jaren individueel van gedroomd hebben en nu als team is het gelukt om "De Ronde om Texel" te winnen.

De race was overigens live te volgen op internet . De hoofdsponsor Cisco heeft middels een tracing & tracking systeem in combinatie met live audio en video de complete race real time op het internet gezet. Bezoekers van over de hele wereld hebben de race gevolgd.

Voor een uitgebreid verslag kun je kijken op onze site www.NED111.nl

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Deel: ' Team Karsenbarg/Heemskerk winnen 'Ronde om Texel' '
Lees ook