KNWV

DATUM: 25-9-2001

ZEILEN - Team Karsenbarg/Heemskerk wint Tornado Torbole Trophy
---

De 30 e editie van de traditionele Tornado sluitingswedstrijden voor het seizoen in Torbole (Italie) aan het Gardameer zijn gewonnen door Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk.

Een heerlijk gevoel hebben we overgehouden aan het afsluitende Tornado evenement in Italie Het Gardameer is prachtig gelegen tussen massieve Italiaanse bergen en kent standaard een thermische wind. Afhankelijk van de zon en temperatuur kan de wind tot 6 bfd toenemen.

Omdat het Gardameer in Noord-Italie redelijk centraal in Europa ligt komen er altijd veel Tornado zeilers naar Torbole. Dit keer zijn er 52 deelnemers uit tien landen van de party.

De wedstrijden zijn verdeeld over drie dagen en wij zijn een dag van tevoren aangekomen om de boot op te bouwen en in de middag te trainen met wat andere deelnemers.

Tijdens de training merkte we direct dat ook nu de bootspeed weer goed is. De subtiele samenwerking tussen stuurman met voorlijk en bemanning met grootschoot loopt steeds soepeler en geeft ons regelmatig meer snelheid en hoogte dan de concurrentie. Tijdens de eerste wedstrijd verkeken we ons op het eerste rak door voor Gardameer kenners
standaard naar de muur te klappen . Met minder wind kan de andere kant ook perfect zijn en wij ronden rond een 10 e plek de bovenboei. Door goede bootsnelheid en verder geen fouten weten we terug te komen tot een 2e plek. Dat geeft de burger moet. Tijdens de start voor de tweede race worden we door een Duitser van achter aangevaren en overstag geduwd. Veel te laat en vanuit een slechte positie bereiken we uiteindelijk rond de 20 e plaats de bovenboei. De inhaalrace kan beginnen. Vol zelfvertrouwen en veel bootspeed halen we boot voor boot in. Met name downwind gaan we balancerend op een romp iedereen voorbij. Uiteindelijk finishen we als 6e.

Na twee wedstrijden staan we 3e met nog voldoende kansen. Op dag twee staat er meer wind (4 bfd) .In tegenstelling tot de eerste dag komen we steeds bij de eerste 3 om de eerste boei en behalen we uiteindelijk een 1,1 en 2e plaats. Na vijf westrijden leiden we het klassement met nog een wedstrijd voor de boeg. Op de laatste dag blijft de wind uit en om 3 uur weten we zeker dat we gewonnen hebben. De prijsuitreiking was tot in de puntjes verzorgt met podium, alcohol, Italiaanse hapjes en stijlvolle prijzen. Al met al een mooi evenement met onze namen voor eeuwig op de gouden Tornado wissel tropee naast andere grote Tornado zeilers uit het verleden.

Volgende week varen we Ronde Tiengemeten in Hellevoetsluis en
vervolgens verschepen we de boot naar Las Palmas voor een 2 maal 10 daagse training met de Spanjaarden en Oostenrijkers in de maanden Oktober en November.

Zeil groeten

Sven en Mischa

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Deel: ' Team Karsenbarg/Heemskerk wint Tornado Torbole Trophy '
Lees ook