MENSEN IN NOOD/MEMISA

Team Mensen in Nood en Memisa naar rampgebied Turkije

Medewerkers van de hulporganisaties Mensen in Nood en Memisa zijn op weg naar de door de aardbeving getroffen stad Düzce. In deze plaats gaan ze noodhulpgoederen afleveren voor de getroffenen van de aardbeving. De noodhulp bestaat onder andere uit pijnstillers, antibiotica, serums, verschillende soorten verbandmateriaal en kindervoeding. 'We gaan de spullen afleveren bij het staatsziekenhuis van Düzce. De gewonden worden hier verzorgd in de tuin van het ziekenhuis omdat het gebouw zelf zwaar beschadigd is door de aardbeving en op instorten staat', aldus Jelle Verheij, een van de medewerkers ter plekke.

De verwachting is dat het team van Mensen in Nood en Memisa rond 17.00 uur Nederlandse tijd in Düzce zal aankomen. Na de aflevering van de eerste lading noodhulpgoederen zal het team bekijken wat er de komende dagen nog in het gebied nodig is. Zeer waarschijnlijk zullen er na die inventarisatie nog meer noodhulptransporten volgen.

Het team van Mensen in Nood en Memisa is normaal werkzaam in Gölcük en Adapazari. Hier coördineren zij wederopbouwprojecten voor het gebied dat getroffen werd door de aardbeving van 17 augustus.

Zoekwoorden:

Deel: ' Team Mensen in Nood en Memisa naar rampgebied Turkije '
Lees ook