TEATRO MUNGANGA presenteert 2 premires op 1 en 2 oktober


AMSTERDAM, 20101001 -- Het jeugdtheatergezelschap TEATRO MUNGANGA presenteert vanavond en morgen twee premires van nieuwe voorstellingen over de liefde voor jeugd en jongeren in de Krakeling. Zie: Teatro Munganga presenteert LOLA en Teatro Munganga presenteert AMOR

AMOR (12+)
De potische jongerenvoorstelling AMOR werd ontwikkeld in drie trajecten. Naar aanleiding van Plato's boek `Feest/Gesprekken over liefde" en liefdes impressies van mensen van jong tot oud is regisseuse Claudia Moli aan de slag gegaan met vijf spelers van verschillende generaties. De jongste is in de twintig, de oudste bijna tachtig, waaronder ook Frits Vogels, bekend als de eerste artistieke leider van de mimeopleiding van de Amsterdamse Theaterschool.

Met middelen uit verschillende kunstdisciplines werd de uitdaging aangegaan; een zoektocht naar de liefde in zijn vele gedaantes, dwars door de generaties heen. Is verliefdheid alleen iets voor jongeren? Of toch niet? Kunnen oudere mensen ook verliefd zijn?

Premire: vanavond, vrijdag, 1 oktober 2010, De Krakeling Amsterdam, 19.30 uur

LOLA (6+)
Regisseur Carlos Lagoeiro heeft na aanleiding van Ceseli Josephus Jitta's met de zilveren griffel bekroonde kinderboek "Lola en de leasekat" de liefdevolle en fantasierijke voorstelling LOLA gecreerd. Een prachtig verhaal over liefde, verdriet, verlies en troost.

Jan en Lola wonen samen. Ze spelen met elkaar en zorgen voor elkaar. Langzaam worden ze oud: ook samen. Hoe oud ze ook zijn, Jan en Lola blijven verliefd. Maar op een dag valt Jan om. Zijn hart staat stil. Kan een leasekat Lola helpen, om haar verdriet te verwerken?

Premire: morgen, zaterdag, 2 oktober 2010, De Krakeling Amsterdam, 16.00 uur

OVER TEATRO MUNGANGA
Het van oorsprong Braziliaanse gezelschap TEATRO MUNGANGA maakt al sinds 1986 voorstellingen vol emotie, expressie en humor en vertelt verhalen die het magische en de pozie van het bestaan belichten. Naast de premires van AMOR en LOLA werkt MUNGANGA samen met Braziliaanse kunstenaars uit Bahia nog aan een derde nieuwe voorstelling voor het theaterseizoen 2011/12 in het kader van Europalia en het Brazili Festival. De werktitel voor deze dans/theatervoorstelling is ORIXS (8+), een wandeling door de onbekende wereld van de goden van de Afro-Braziliaanse cultuur, die het leven van de mens met passie, oorlog en liefde bepalen.

Einde persbericht

Teatro Munganga


Deel: ' TEATRO MUNGANGA presenteert 2 premires op 1 en 2 oktober '


Lees ook