Teatro Munganga presenteert AMOR (12+)


Laten we het over liefde hebben

AMSTERDAM, 20100920 -- Premire: 1 oktober 2010, 19.30 uur, De Krakeling, Amsterdam. Een man en een vrouw zitten te zoenen in het Vondelpark, maar een groep jongeren bekogelt ze met steentjes en takjes. Ze willen ze wegjagen. Waarom? Omdat ze oud zijn, zeker zeventig. De jongeren vinden dit vies.

Regisseuse Claudia Moli zag deze bizarre gebeurtenis en vroeg zich af waarom de jongeren zo heftig reageerden op de liefdesmanifestatie van deze twee oudere mensen. Dit was de oorsprong van het creatieve proces van AMOR. Moli besloot een voorstelling te maken en gebruikte Plato's boek `Feest/ Gesprekken over liefde" als tweede inspiratiebron. Daarnaast ontwikkelde Moli een videodocumentaire met negenentwintig jonge en oude mensen die spreken over de vragen `wat is liefde?' en `wat betekent het om verliefd te zijn?'

Op het podium werkt Claudia Moli met spelers uit verschillende generaties. De jongste is in de twintig, de oudste bijna tachtig.

Moli zet verschillende disciplines in - zoals videoart, mime, dans, muziek, poppen en toneel - en creert met AMOR een potische wereld. Een wereld waarin jongeren en ouderen de ruimte delen, op zoek naar een (wellicht onvindbaar) antwoord op de vraag `Wat is liefde?'

Over Teatro Munganga
Het van oorsprong Braziliaanse gezelschap Teatro Munganga maakt al sinds 1986 voorstellingen vol emotie, expressie en humor en vertelt verhalen die het magische en de pozie van het bestaan belichten. MUNGANGA is een uit het Afrikaans afkomstig woord. Het betekent gezichten trekken, grimassen, dansen met grote gebaren, plotselinge komische bewegingen maken, om indruk te maken of om te ontroeren.

Premire AMOR: 1 oktober 2010, 19.30 uur, De Krakeling, Amsterdam

Colofon: Concept/script/regie: Cludia Maoli * Script/co-regie: Carlos Lagoeiro, Dick Hauser * Spel: Klaske Bruinsma, Frits Vogels, Jeannie Charlene, Badeen Pedawi en Alex v. Bergen * Muziek: Tommie Freke * Videoart: Christiane da Cunha * Choreografie: Anani Dodji Sanouvi, Badeen Pedawi * Kostuums: Gwendolyn Noltes * Poppen: Marcia Normande * Lichtontwerp: Ingeborg Slaats * Opname interviews:
Dimitri Gcsr * Techniek: Mark Snitslaar * Productieleiding: Sanne den Adel * Artistieke Leiding: Carlos Lagoeiro.

Teatro Munganga


Deel: ' Teatro Munganga presenteert AMOR (12+) '
Lees ook