Tech Data

31-08-2001

Tech Data Europe benoemt Senior Vice-Presidents

München, 31 augustus 2001
Tech Data Corporation heeft Andy Gass en Henrik Funch benoemd als senior vice-president van respectievelijk de regio Noord-Europa en Midden-Europa. Deze benoemingen zijn de laatste stap in de geplande reorganisatie van Tech Data op het gebied van de Europese activiteiten die als doel heeft de ondersteunende relatie tussen het hoofdkantoor en de verschillende landen te versterken.
Eerder was Gerard Youna al benoemd tot senior vice-president voor Zuid-Europa en zowel hij als Gass en Funch moeten rechtstreeks verantwoording afdragen aan de President voor Europa, Graeme Watt.

Andy Gass krijgt de leiding over de bedrijfsactiviteiten en strategie van de regio Noord-Europa. Bovendien gaan de Europese en landenrelaties en het beleid op dat gebied tot zijn takenpakket behoren. Gass is een oude bekende van Tech Data. In het verleden heeft hij verschillende leidinggevende functies bij Tech Data U.K. gehad, waaronder plaatsvervangend algemeen directeur. Daarna heeft hij 18 maanden gewerkt als algemeen directeur van Sage Tetra, een Britse producent op het gebied van financiële en bedrijfseconomische software.

Funch had voorheen de functie van senior vice-president voor de regio Noord-Europa bij Tech Data, een functie die nu is overgenomen door Gass.

"Door de kracht en ervaring van het nieuwe Europese managementteam kunnen we onze klanten en leveranciers nog betere service en ondersteuning bieden en stijgt de kwaliteit van onze landgebonden bedrijfsactiviteiten", aldus Graeme Watt, president van Tech Data Europe. "Door voor heel Europa te kiezen voor een uniforme benadering van de strategische initiatieven van Tech Data is sprake van een snellere besluitvorming en kunnen we adequater inspelen op de snelle veranderingen van de markt".

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden, configuratie- en montagediensten alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2001, voor USD 20,4 miljard aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tech Data Nederland bv
John Verhoek
Tel: +31 (0)346-585 000
jverhoek@techdata.nl

Deel: ' Tech Data Europe benoemt Senior Vice-Presidents '
Lees ook