Tech Data

22-07-2002

Tech Data & Sony tekenen europeese overeenkomst

Tech Data heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Sony Recording Media & Energy Europe (REE), een divisie van Sony Europe, zodat klanten, zowel resellers als detailhandelaren, betere toegang hebben tot het volledige assortiment Sony mediaproducten in de gehele regio.

De overeenkomst houdt in dat Tech Data nu het volledige assortiment mediaproducten van Sony levert, waaronder diskettes, recordable CD en DVD, via haar centrale distributiefaciliteit in Europa, de Supplies Vertical Business Unit (VBU). Sony's Micro Vault removable USB opslagdevice valt ook onder deze overeenkomst.

Klaus Schlichtherle, Managing Director van de Supplies divisie van Tech Data Europe, zegt dat de overeenkomst met Sony een belangrijke stap voorwaarts betekent voor de centrale Business Unit: "Deze overeenkomst zal aanzienlijke voordelen opleveren voor de Supplies VBU van Tech Data en voor Sony, door te profiteren van de pan-Europese infrastructuur en de centrale inkoop van Tech Data. De hoogste beschikbaarheid en de best mogelijke kwaliteit op het gebied van Sony mediaproducten worden aan al onze klanten geleverd."

Henri Chite, Divisional Director, Retail and Professional Sales Channel van Sony Recording Media & Energy Europe (REE), zegt: "Dit is een belangrijke stap voorwaarts. Het zal Sony in staat stellen de breedst mogelijke markt voor onze mediaproducten te realiseren, met als voordelen onder meer kostenoptimalisatie en efficiency, terwijl Sony ondersteund wordt bij het maximaliseren van haar verkoopcijfer op het gebied van mediaproducten."

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het bedrijf (117e in de Fortune 500) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten alsmede een volledige reeks bekroonde oplossingen op het gebied van e-business. Het verkoopcijfer van het bedrijf over het afgelopen fiscaal jaar, dat eindigde op 31 januari 2002, bedroeg $ 17,2 miljard.

Over Sony
Sony fabriceert producten voor klanten en professionele markten overal ter wereld op het gebied van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologie Met haar muziek-, pictures-, games- en on-line activiteiten verkeert Sony in een unieke positie om in de 21e eeuw uit te groeien tot een vooraanstaand personal broadband entertainment bedrijf. In Europa realiseerde Sony een geconsolideerd jaarverkoopcijfer van EUR 14.76 miljard (1.609 miljard yen) voor het belastingjaar dat eindigde op 31 maart 2002, op basis van een gemiddelde wisselkoers van 109 yen voor de euro voor dezelfde periode. Sony Europe, dat haar hoofdkantoor heeft in het Sony Center aan de Potsdamer Platz in Berlijn, is verantwoordelijk voor de verkoop van elektronica in Europa en realiseerde een geconsolideerd verkoopcijfer van EUR 9,36 miljard* voor het belastingjaar dat eindigde op 31 maart 2002. Bezoek voor meer informatie over Sony Europe de website http://www.sony-europe.com.

(* De cijfers voor de verkoop van mobiele telefoons vanaf 1 oktober 2001 zijn niet inbegrepen in het geconsolideerde verkoopcijfer van Sony Europe.)

Contactpersoon voor de pers:

Tech Data Europe
Birgit Welzenbach, Director Corporate MarCom
Baierbrunner Str. 25
81379 München
Tel.: +49 (0) 89/7494-2858
Fax: +49 (0) 89/7494-2857
E-Mail: bwelzenbach@techdata.de
Internet: http://www.techdata-europe.com

Sony Europe GmbH
Matthias Colli, Corporate Communications Europe
Kemperplatz 1
10785 Berlin
Tel. +49-30-2575-5158
Fax. +49-30-2575-5174
E-Mail: matthias.colli@eu.sony.com
Internet: http://www.sony-europe.com

Deel: ' Tech Data & Sony tekenen europeese overeenkomst '
Lees ook