Tech*ED, Europa's grootste IT-conferentie, vindt dit jaar plaats in Amsterdam RAI

Amsterdam, 19 januari 1999 - Van 6 tot en met 9 juli a.s. organiseert Microsoft de IT-conferentie Tech*Ed 99 dit jaar voor het eerst in Amsterdam RAI. Naar verwachting zullen 6500 IT-specialisten uit vijftig landen aan deze conferentie deelnemen. Daarmee wordt deze Tech*Ed het grootste evenement dat Microsoft ooit in Europa heeft georganiseerd.

Tech*Ed heeft een reputatie opgebouwd als de toonaangevende conferentie over Microsoft technologie voor ontwikkelaars, consultants, systeemintegrators, IT-managers en systeembeheerders. Op dit vierdaagse evenement zullen 100 sprekers vanuit Microsoft en de industrie samen 270 afzonderlijke, zakelijk gerichte en technische presentaties geven. Ook zullen zij de deelnemers informeren over de ICT-oplossingen die de laatste technologie van Microsoft en haar partners mogelijk maken. Tech*Ed 99 omvat tevens een tentoonstelling van software tools en technieken, waaraan ongeveer 100 bedrijven zullen deelnemen.

Siemens, de hoofdsponsor van Tech*Ed 99, zal samen met Microsoft een tijdelijk netwerk bouwen van 750 PC's. Dit netwerk zal alle deelnemers de gelegenheid elektronisch post te versturen en te ontvangen. Nog eens 600 PC's zullen worden ingezet voor trainingssessies tijdens workshops. Voor dit tijdelijke netwerk zal meer dan 11 kilometer kabel worden gelegd.

In een commentaar op de komst van Tech*Ed naar Amsterdam verklaarde Jikkie van der Giessen, wethouder van Telecommunicatie, Cultuur en Lokale Media van Amsterdam, dat de hoofdstad zich hierdoor kan profileren als Europees IT- en telecommunicatiecentrum. Tech*Ed is bovendien een stimulans voor de economie, want de naar verwachting 6500 deelnemers kunnen de stad in potentie een economische stimulans van meer dan 20 miljoen gulden geven.

"Amsterdam is overtuigd van het belang van een goed beleid op het gebied van informatie- en communicatietechnologie," aldus Van der Giessen. "Niet alleen wat betreft onze eigen infrastructuur, maar ook waar het gaat om zakelijke mogelijkheden voor ICT-bedrijven en een positieve uitwerking op het leven van onze burgers. Door onze universiteiten en 'science parks' beschikt Amsterdam over een sterke kennisinfrastructuur. Het Amsterdamse bedrijfsleven is goed ontwikkeld, met name op het gebied van handel en financiële dienstverlening, en de sector 'nieuwe media' groeit nu ook sterk."

"Tech*Ed is zeer belangrijk voor Microsoft," aldus Benoit Van Thienen, Services Group Manager, Microsoft ADCU EMEA. "Hier kunnen onze ontwikkelteams in contact komen met onze voornaamste klanten: de softwareontwikkelaars. De afgelopen jaren is het evenement steeds uitverkocht geweest. De belangstelling voor Microsoft-technologie en
-producten groeit zo snel dat we het bereik en omvang van de conferentie hebben moeten uitbreiden."

Van Thienen voegt hieraan toe: "Amsterdam is een ideale locatie. De stad ligt centraal, is goed bereikbaar en beschikt over uitstekende faciliteiten. Het RAI Congrescentrum was een voor de hand liggende keuze, omdat het beschikt over de specifieke voorzieningen die voor een technologieconferentie zijn vereist. Bovendien is er capaciteit om uit te breiden als dat nodig mocht zijn."

"We zijn zeer verheugd dat Microsoft Amsterdam RAI heeft gekozen voor Tech*Ed 99. Wij beschikken over veel ervaring in het organiseren van grootschalige technologie evenementen waaronder verschillen beurzen en congressen. Onze uiterst moderne faciliteiten en services zijn volledig afgestemd op de specifieke vereisten die dit soort evenementen stellen," aldus Dirk Elzinga, Directeur Gebouwbeheer en -exploitatie.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, serverapplicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Deel: ' Tech*ED, Europa's grootste IT-conferentie, in Amsterdam RAI '
Lees ook