Tie Holding NV

TIE: TECHNISCHE GROOTHANDEL HOENS TEKENT VOOR TIE CATALOG MANAGER

dinsdag, 18 februari, 2003

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend dat Hoens Industrieel een contract ondertekend heeft voor de levering, implementatie en onderhoud van TIE Catalog Manager. Dit geavanceerde TIE product voegt alle informatie over producten, die in verschillende systemen ligt opgeslagen in verschillende computertalen, samen tot een uniform en duidelijk overzicht.

Hoens is een Nederlandse groothandel in technische verbruiksmaterialen. Hoens verzorgt, vanuit een 8-tal vestigingen de geïntegreerde en gebundelde toelevering van MRO-artikelen (Maintenance, Repair & Operations) aan afnemers in de industrie zoals DSM, NedCar en Rockwool. Om snel in te kunnen spelen op de markt houdt Hoens Industrieel bijna 70.000 artikelen op voorraad, variërend van diverse soorten machines, gereedschappen, bevestigingsmiddelen, lagers- en aandrijftechniek tot aan huishoudelijke producten, kleding en schoeisel en veiligheidsproducten.

TIE Catalog Manager is een geavanceerd software tool dat bedrijven helpt product informatie te verzamelen, te beheren en te distribueren. Dit product speelt in op de steeds groter wordende behoefte van bedrijven om één van de grootste obstakels in het elektronische handelsverkeer weg te nemen: het gebrek aan elektronische product catalogi die in staat zijn de brug te slaan tussen de diverse algemene of industrie specifieke classificatie schema's.

Dit geeft ons een duidelijke voorsprong ten opzichte van onze concurrenten, stelt projectmanager Marc Houben van Hoens. We winnen flink in efficiency omdat we alle artikelgegevens nu in een eenduidige en gestructureerde vorm kunnen uitwisselen in ons netwerk. Dat werkt snel, foutloos en vooral: de klant wordt nog beter geholpen.

TIE Catalog Manager is het resultaat van een belangrijke productontwikkeling bij TIE. Vanaf 1997 identificeerde TIE een knelpunt bij eCommerce dat volgens TIE het belangrijkste obstakel zou blijken om efficiënt gegevens uit te wisselen voor bedrijven die met elkaar elektronisch zaken doen. Op dit moment manifesteert dit probleem zich duidelijk bij geavanceerde gebruikers van XML/EDI. EAN International heeft dit probleem dan ook niet voor niets bovenaan de agenda gezet. EAN in Nederland heeft het aantal bedrijven dat deelneemt aan haar Data Alignment Service (EAN-DAS) in de afgelopen vijf jaar zien toenemen tot 400.

Data Alignment is het uitwisselen van productinformatie tussen handelspartners vóórdat de transactie in de vorm van orders of facturen daadwerkelijk wordt gedaan. Uitsluitend in het geval dat handelspartners hun productcatalogi op dezelfde manier hebben opgebouwd, en elkaar hebben voorzien van de benodigde informatie over de producten (grootte, gewicht, soort verpakking, btw-tarief, etc) kunnen de transacties efficiënt plaatsvinden. TIE Catalog Manager lost dit probleem op voor zowel grote als middelgrote en kleine bedrijven.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is de 'Enterprise Portal Framework' (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com

Website: https://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

Deel: ' Technische groothandel Hoens tekent voor Tie catalog manager '
Lees ook