Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

11-02-2003

Tegenvallende winstcijfers bij Akzo raken nu ook Organon Oss

Bij de farmaciedivisie van Akzo Nobel verdwijnen wereldwijd 500 arbeidsplaatsen, waarvan 75 bij Organon in Oss. Het chemieconcern maakte dit vandaag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Jelle Loosman, teamcoördinator van CNV Chemie en energie, constateert met spijt dat nu ook de Nederlandse tak van de farmaciedivisie wordt geraakt. "De farmaciedivisie is al jaren de moneymaker bij Akzo Nobel. Het fenomeen reorganisatie is de werknemers van Organon totaal onbekend. Helaas ontkomen ook zij nu niet aan deze reorganisatie."

Directe aanleiding voor de reorganisatie bij de farmadivisie is de daling van de nettowinst in 2002 (min 8 procent). Het onderdeel Organon, met zon 3.000 werknemers in Oss, maakt onder andere antidepressiva en anticonceptiemiddelen. Het bedrijf heeft te maken met verlopende patenten en ondervindt daardoor grote concurrentie van bedrijven die vergelijkbare middelen goedkoper produceren. Daarnaast valt de introductie in de VS van een aantal nieuwe producten tegen (zoals het anti-trombosemiddel Arixtra en het anticonceptiemiddel NuvaRing).

CNV Chemie en energie overlegt binnenkort met Akzo Nobel over de gevolgen van de reorganisatie in Oss.

Nadere inlichtingen:

Jelle Loosman, vakgroepbestuurder CNV Chemie en energie 030-6348348
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244

Deel: ' Tegenvallende winstcijfers bij Akzo raken nu ook Organon Oss '
Lees ook