Kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing geeft eenmalig tekenoptreden in Het Noordbrabants Museum

PERSBERICHT

Kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing geeft eenmalig tekenoptreden in Het Noordbrabants Museum

’s-Hertogenbosch, 16 december 2016 – In de tentoonstelling In de ban van Bosch brengt Het Noordbrabants Museum vier kunstenaars bijeen van wie het werk sterk is beïnvloed door Jheronimus Bosch: Pieter Breugel, Thé Tjong-Khing, Jan Fabre en Gurt Swanenberg. Van de bekende kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing zijn originele tekeningen te zien uit zijn prentenboek over Bosch. Op 28 december is Thé in het museum aanwezig voor een eenmalig live tekenoptreden voor jong en oud waarin de illustrator de fijne kneepjes van het tekenvak toelicht. Naast dit tekenoptreden zijn er vele andere activiteiten in het Museumkwartier. Khing, Thé Tjong 6. TheTjong-Khing_Bosch_klein

*Voor bijschriften, zie noot voor de redactie

Tekenoptreden Thé Tjong-Khing, 28 december

De tekeningen uit het boek Bosch. Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal… vormen de aanleiding voor het tekenoptreden van Thé Tjong-Khing op woensdag 28 december. De kunstenaar voert de deelnemers door het boek, tekent en geeft tegelijkertijd handige tips en instructies. Na afloop is er een signeersessie. Het optreden vindt plaats in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum en is geschikt voor jong en oud. Reserveren is noodzakelijk via www.hnbm.nl/workshops. Nog meer in de kerstvakantie

Wegens enorm succes in de herfstvakantie wordt de workshop Dat kan ik ook… Claire Morgan herhaald. De tentoonstelling over jonge, Ierse kunstenares Claire Morgan (t/m 8 januari 2017) in Het Noordbrabants Museum levert voldoende inspiratie op voor het maken van een eigen installatie met materialen uit de natuur. Voor kinderen is er ook de gratis app de Zeven Zonden tour. Aan de hand van deze app kunnen kinderen in de tentoonstelling In de ban van Bosch op zoek naar het juiste dier bij de juiste hoofdzonde. De tour is verkrijgbaar door de app TOURtoDO te downloaden in de App Store met tourcode 707258.

Dierenwinterfeest in het Stedelijk Museum

In het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is de workshop Dierenwinterfeest te volgen voor kinderen. Ze maken in de workshop kennis met allerlei druktechnieken. Er ligt een prachtige dierenplaat klaar waarop met stempels, rollers, sjablonen, glitters , glimmers en zilverdraad gewerkt kan worden.

Praktische informatie

Op www.hnbm.nl en www.sm-s.nl staat het gehele programma, de data en aanvangstijden. Deelname aan de activiteiten is gratis. Zo ook de toegang tot beide musea voor jongeren tot 18 jaar. Voor het tekenoptreden en de workshops in Het Noordbrabants Museum moet vooraf gereserveerd worden via www.hnbm.nl/workshops of 073-68 77 820. De workshops in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch zijn inloopworkshops, hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden.

Deel: ' Tekenoptreden Thé Tjong-Khing in Noordbrabants Museum '


Lees ook