Ingezonden persbericht


Persbericht: voor onmiddellijke publicatie
Datum: 23 augustus 2001

Tele2 biedt mobiele telefonie via eigen netwerk

Tele2 Mobiel eerste virtuele aanbieder in Nederland

Amsterdam, 23 augustus 2001 - Tele2 gaat vanaf 1 september, als eerste telecomaanbieder in Nederland, mobiele telefonie aanbieden via een MVNO (Mobile Virtual Network Operator) constructie. Dit houdt in dat Tele2 geen wederverkoper is, maar zal opereren met een eigen netwerk, onder de eigen naam. Tele2 Mobiel realiseert hiermee een zeer geavanceerde MVNO constructie, die nog niet eerder in Europa is gezien.

"Met de introductie van Tele2 Mobiel zijn we de eerste telecomaanbieder in Nederland die een eigen mobiel netwerk realiseert, zonder de gehele infrastructuur zelf in eigendom te hebben," aldus Terry Aurik, general manager van Tele2 in Nederland. "Door deze unieke constructie hebben we vanaf 1 september de beschikking over een zeer betrouwbaar en technisch geavanceerd mobiel netwerk. Gezien het feit dat wij dit netwerk zullen gebruiken om mobiele telefonie in de markt te zetten tegen tarieven en een betalingsmethode die compleet nieuw zijn voor de Nederlandse markt, ben ik ervan overtuigd dat we een aanzienlijk marktaandeel zullen veroveren."

Om deze constructie te realiseren is Tele2 een overeenkomst aangegaan met de mobiele operator Telfort, die beschikt over een 1800-netwerk. In deze constructie huurt Tele2 alleen de zendmasten. Al het telefoonverkeer zal direct worden gerouteerd naar de Tele2 centrale. Hierdoor kan Tele2, in tegenstelling tot wat tot nu toe gebruikelijk was in Nederland, zelf opereren als volwaardige mobiele operator. De klant beschikt dus over een Tele2 Mobiel simkaart, iets wat in een wederverkoop-constructie niet mogelijk is.

Over Tele2
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat vanaf
1 september 2001 behalve lage telefoontarieven voor bellen via het vaste net onder de naam Tele2 Mobiel, ook voor mobiel telefoneren spraakmakend goedkoper bellen garandeert. Via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator) beschikt Tele2 over een eigen mobiel netwerk. Met een marktaandeel van 15% (1.000.000 huishoudens en bedrijven) is Tele2 sinds haar start eind 1997 uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Op Europese schaal is Tele2 de meest succesvolle aanbieder van voordelige telefonie in bijna alle Europese landen. Het telecombedrijf is in 1993 opgericht en levert zowel vaste als mobiele telefonie diensten, datanetwerken en internet diensten aan ruim 13 miljoen mensen in 21 landen. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn; Tele2, Tango, Comviq, Baltkom gsm en Q-GSM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Kerrie Finch
Tel: 020 530 43 36 / 0628 155 769
E-mail: kerrief@text100.nl
Of u kunt de website van Tele2 bezoeken:

For interviews with Terry Aurik, General Manager Tele2 BV, please call:

KERRIE FINCH
Text 100 BV
020 530 4336 / 0628 155 769
kerrief@text100.nl

Deel: ' Tele2 biedt mobiele telefonie via eigen netwerk '
Lees ook