Ingezonden persbericht

Persbericht: voor onmiddellijke publicatie
Datum: 29 augustus 2001

Laagste tarieven zonder abonnementskosten bij Tele2 Mobiel

Tele2 vanaf 1 september mobiele aanbieder

Amsterdam, 29 augustus 2001 - Vanaf 1 september aanstaande wordt het door de lancering van Tele2 Mobiel mogelijk om tegen de laagste tarieven voor bellen zonder abonnementskosten te telefoneren. Door de overzichtelijke tariefstructuur hoopt Tele2 met Tele2 Mobiel bovendien helderheid in de ondoorzichtige mobiele markt te scheppen.

De gemiddelde mobiele beller is het spoor wat betreft de voordeligste tarieven volledig bijster geraakt. Tele2 wil hier met Tele2 Mobiel verandering in brengen. ,,Vanwege de overzichtelijke tariefstructuur ziet de mobiele beller bij Tele2 in één oogopslag waar hij of zij aan toe is. Daar komt bij dat de klant bij Tele2 voor zowel vast als mobiel bellen één, gecombineerde, rekening ontvangt. Bovendien bieden we de laagste beltarieven voor bellen zonder abonnementskosten, terwijl we geen andere vaste kosten berekenen", aldus Terry Aurik, general manager van Tele2.

Aurik: ,,Tele2 Mobiel is dus voordelig, bijzonder overzichtelijk en voorziet bovendien in vele leuke extra's qua prijs en product". Via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator) beschikt Tele2 nu over een eigen mobiel netwerk in Nederland.

Betalingsgemak
In de betalingsmethode voor mobiel bellen combineert Tele2 de voordelen van pre-paid en post-paid. De mobiele beller waardeert zijn beltegoed op door het gratis nummer 444 te bellen. Het bedrag waarmee het beltegoed is opgewaardeerd wordt pas aan het einde van de maand via de gecombineerde nota in rekening gebracht. Op deze manier komt de beller nooit voor onverwachte verrassingen te staan, hoeft er niet betaald te worden voor er gebeld is en heeft de klant geen abonnementskosten. Bonus
Ook het tarief voor het versturen van tekstberichten (sms) is spectaculair laag. Tot 1 februari 2002 zal de prijs hiervoor 24 cent per sms zijn. Een aanvullend voordeel behalen mobiele bellers bij Tele2 doordat ze op ieder inkomend gesprek een bonus van drie eurocent (6,6 cent) per minuut ontvangen. De bonus wordt bij opwaardering van het saldo automatisch bij het beltegoed opgeteld, waardoor het met Tele2 Mobiel nog leuker wordt om gebeld te worden. Zo levert een inkomend gesprek van een uur al bijna vier gulden op.

Tele2 Kompas
Naast de bonus op inkomende gesprekken is Tele2 Kompas één van de andere aantrekkelijke extra's. Tele2 Kompas is een uniek informatiemenu op de telefoon, waarmee het mogelijk is om informatie over de meest uiteenlopende zaken op te vragen. Dit kan variëren van het laatste nieuws tot een dagelijkse horoscoop. Tele2 Kompas is vooral uniek vanwege de gebruikersvriendelijkheid, de snelheid waarmee de informatie beschikbaar komt en de grote hoeveelheid informatie (meer dan 100 onderwerpen) die opgevraagd kan worden.

Over Tele2
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat vanaf september 2001 behalve lage telefoontarieven voor bellen via het vaste net onder de naam Tele2 Mobiel ook voor mobiel telefoneren spraakmakend goedkoper bellen garandeert. Via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator) beschikt Tele2 over een eigen mobiel netwerk. Met een marktaandeel van 15% (1.000.000 huishoudens en bedrijven) is Tele2 sinds haar start eind 1997 uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Op Europese schaal is Tele2 de meest succesvolle aanbieder van voordelige telefonie in bijna alle Europese landen. Het telecombedrijf is in 1993 opgericht en levert zowel vaste als mobiele telefonie diensten, datanetwerken en internet diensten aan ruim 13 miljoen mensen in 21 landen. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn; Tele2, Tango, Comviq, Baltkom gsm en Q-GSM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wilmer Heck, Text 100 BV
Tel: 020 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl Of u kunt de website van Tele2 bezoeken:

Met vriendelijke groet

Kerrie

Kerrie Finch
Account Director
Text 100 BV
Global High Tech Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4336 (direct)
Tel: +31 20 530 4333 (general)
Fax: +31 20 530 4331
e-mail: kerrief@text100.nl
www.text100.com

Deel: ' Tele2 vanaf 1 september mobiele aanbieder '
Lees ook