Eerste PDA met Microsoft Pocket PC Phone Edition nu verkrijgbaar in Nederland

Telecom-aanbieder O2 heeft Europese primeur met de O2 XDA

Schiphol-Rijk, 27 mei 2002 - Telecommunicatiemaatschappij O2 is in Nederland begonnen met het leveren van de O2 XDA - de eerste in Nederland verkrijgbare PDA (Personal Digital Assistant) waarin een PDA is gecombineerd met een mobiele telefoon. De O2 XDA is gebaseerd op Microsoft Pocket PC 2002 Phone Edition, een speciale versie van Microsoft Pocket PC 2002, waaraan een aantal specifieke telefoonfuncties is toegevoegd. De O2 XDA maakt gebruik van GSM voor telefoonverkeer. Het dataverkeer verloopt via het snelle GPRS-netwerk. Met de XDA kunnen gebruikers onderweg telefoneren, SMS-en, Internet-pagina's bekijken en e-mail uitwisselen. Tegelijkertijd kunnen zij gebruikmaken van de geavanceerde PDA-functies van Microsoft Pocket PC 2002 Phone Edition, waaronder Pocket Excel, Pocket Word, Pocket Outlook en nog veel meer.

Microsoft Pocket PC 2002 Phone Edition is een speciale versie van Microsoft Pocket PC 2002, Mirosoft's platform voor PDA's. Naast de standaardfuncties van Pocket PC 2002, waaronder Pocket-versies van diverse Microsoft Office-toepassingen, Windows Media Player for Pocket PC en Internet Explorer, telt de Phone Edition nog een aantal telefoonspecifieke functies, die zijn toegespitst op drie hoofdgebieden:


· Integratie van Pocket PC en telefoon. De Pocket PC Phone Edition-software is ontworpen om de PDA en de telefoon naadloos te integreren. Voorbeelden zijn: bellen vanuit de contactlijst met een enkele toets, de mogelijkheid om PIM-gegevens van de telefoonapplicatie te bekijken en te bewerken en migratieservices van de Subscriber Identity Module (SIM).
· Telefoonfunctionaliteit. Pocket PC Phone Edition-software biedt alle mogelijkheden die mensen verwachten van een goede mobiele telefoon, zoals intuïtief kiezen, een telefoonlog, melding van een inkomend telefoontje, identiteit van de beller, snelkiezen, mogelijkheid voor telefonische conferenties en versterkt weergeven van het gesprek. Daarnaast biedt de software nieuwe functionaliteit, waaronder integratie van SMS-berichten met de Inbox en persoonlijke beltonen, waarvoor WAV-bestanden kunnen worden gebruikt.
· 'Slimme' connectiviteit. De Pocket PC Phone Edition-software biedt uitgebreide connectiviteit, inclusief ondersteuning van verschillende Wide Area Networks (WAN) en Wi-Fi, en geeft gebruikers de mogelijkheid om al deze connecties intelligent te beheren. Indien gebruikt in combinatie met de Server ActiveSync-technologie en synchronisatie van desktops op afstand, biedt Pocket PC Phone Edition-software de mogelijkheid om door de lucht een beveiligde verbinding te maken met persoonlijke en zakelijke informatie en deze te synchroniseren met het mobiele apparaat.
Verder zijn er inmiddels honderden toepassingen ontwikkeld voor Pocket PC 2002, zowel voor consumenten als voor zakelijke gebruikers.

Microsoft Pocket PC
Microsoft Windows Powered Pocket PC's, de nieuwe generatie PDA's van Microsoft en zijn partners, bieden klanten de beste manier om onderweg in contact te blijven met essentiële zakelijke informatie en zijn veelzijdig genoeg om aan de persoonlijke behoeften van de moderne, drukke mobiele consument tegemoet te komen. Pocket PC's bevatten reeds een brede reeks toepassingen voor zakelijk gebruik, persoonlijke productiviteit en entertainment, maar kunnen door een voortdurend groeiend aantal hardware- en softwareopties eenvoudig worden uitgebreid om ook aan nieuwe wensen van de gebruiker te kunnen voldoen. Meer informatie over Microsoft Pocket PC 2002 is te vinden op www.microsoftmobilitypress.com

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Telecom-aanbieder O2 heeft Europese primeur met de O2 XDA '
Lees ook