Telecom Italia en HP annonceren strategische outsourcingsovereenkomst

Vijfjarige overeenkomst ter waarde van EUR 225 miljoen

AMSTELVEEN, 24 februari 2003 - Telecom Italia, een van de belangrijkste telecommunicatiebedrijven van Italië en tevens een grote speler op de ICT-markt, heeft met HP een Management Services & Outsourcing overeenkomst gesloten met een looptijd van vijf jaar en een waarde van EUR 225 miljoen. HP neemt hiervoor het beheer over voor 90.000 pc gebruikers van Telecom Italia.

De belangrijkste onderdelen van de overeenkomst zijn:

HP zal voorzien in bedrijfsmiddelenbeheer, helpdesk, onderhouds- en beheerdiensten voor 90.000 gebruikers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de competentie van ongeveer 600 specialisten van IT Telecom - de Telecom Italia Business Unit Information Technology Group - die zich zullen voegen bij een nieuwe eenheid van HP die gespecialiseerd is in het leveren van dergelijke diensten. IT Telecom zal bovendien HP-systemen hosten en de HP-operaties voor SAP omgevingen beheren. Door de overeenkomst kan Telecom Italia zich concentreren op de kernactiviteiten, waardoor het concurrentievermogen verder wordt versterkt. Het partnership zal resulteren in een aanzienlijke kostenbesparing en betere service.

De overeenkomst versterkt de positie van HP in de SAP- en desktop outsourcingsmarkten en als leverancier van IT-diensten op aanvraag. HP toont hiermee ook aan dat het innovatieve, efficiënte en toonaangevende beheerdiensten kan leveren voor IT-infrastructuren in complexe omgevingen.

De overeenkomst is verder nog afhankelijk van goedkeuring door de Italiaanse antikartel-autoriteit.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
020 547 71 55

MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08

Deel: ' Telecom Italia en HP annonceren strategische outsourcingsovereenkomst '
Lees ook