Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"

Geachte redacteur,

Hierbij treft u een persbericht aan over Oracle Business OnLine, het Application Service Provider initiaitief dat zojuist de 2.000e gebruiker heeft verwelkomd en nu ook in Europa en Zuid-Amerika gebruikers heeft.

Graag wijzen we u erop dat de persconferentie in New York, waar Larry Ellison de nieuwe ontwikkelingen rondom Oracle Business Online zal toelichten vandaag plaatsvindt. U kunt deze persconferentie telefonisch volgen door vanavond om 19.00 uur in te bellen (op telefoonnummer +00 1 212.547.0152) of de bandopname van de persconferentie te beluisteren (via +00 1 402.998.0582 passcode: 9610, beschikbaar gedurende 48 uur na de persconferentie).

Bijgevoegd treft u tevens het document "News At A Glance", over Oracle Business OnLine, ter achtergrondinformatie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Monique Potters van Oracle Nederland via telefoonnummer 030-6699853 of bij ons kantoor via telefoonnummer 030-656070.

Met vriendelijke groet,

Leonie Schouwenaar
Lammers van Toorenburg PR

Aantal klanten Oracle Business OnLine verdubbeld in kwartaal

’s Werelds grootste ASP nu ook actief in Europa en Zuid-Amerika

De Meern, 5 oktober 1999 - Oracle Business OnLine, wereldwijd marktleider op het gebied van e-business Internet application hosting services, heeft in de afgelopen drie maanden het aantal klanten weten te verdubbelen tot 2.000. Oracle Business OnLine heeft nu ook gebruikers in Europa en Zuid-Amerika. Sprekend voor journalisten en financiële analisten in New York, heeft Larry Ellison, voorzitter en CEO van Oracle Corp., ook aangekondigd dat Oracle Business OnLine Oracles Web-enabled applications zal hosten voor 15 nieuwe klanten, waaronder professionele service-organisaties zoals C-bridge Internet Solutions, Century Business Services en Fulcrum Solutions, en verschillende rijzende ‘dot com’-sterren als PointClick.com, Deals.com, Phone.com en Marketing Out of the Box.
Hiermee komt het totaal aantal gebruikers van Oracle Business OnLine op 2.000 in bedrijven wereldwijd, wat Oracles leidende positie als application service provider (ASP) onderstreept.

“Oracle heeft de snelst groeiende customer base van alle ASP-providers”, verklaart Katy Ring, senior consultant bij Ovum. “Klanten zijn voor hun bedrijfskritische applicaties op zoek naar een Internet application provider die zichzelf al heeft bewezen, zoals Oracle.”

Oracle Business OnLine is een end-to-end hosting-service die de voordelen van Oracles Web-enabled applicaties toegankelijk maakt voor klanten en tevens software van derden toegankelijk maakt via een eenvoudige Web-browser. Oracle Business OnLine fungeert als een nutsvoorziening – het biedt grote aantallen gebruikers nagenoeg direct grote functionaliteit voor een fractie van de kosten die ze anders kwijt zouden zijn. Met behulp van Oracles preferred infrastructure partners beheert Oracle Business OnLine klantapplicaties vanaf haar wereldwijde netwerk van sterk beveiligde datacenters. Als eenduidig aanspreekpunt voor klanten biedt Oracle Business OnLine een eenvoudig, op werkelijk gebruik gebaseerd prijsstelsel, waardoor klanten direct het voordeel merken van de gunstige prijs/prestatie-verhouding ten opzichte van het zelf aanschaffen, installeren en onderhouden van applicaties.

Oracle Business OnLine wereldwijd
Met het demonstreren van het gelijktijdig wereldwijd kunnen leveren van tier-one applicaties via haar wereldwijde telecommunicatie- en infrastructuurpartners, heeft Oracle Business OnLine ook klanten gewonnen in Europa en Zuid-Amerika.

Fulcrum Solutions, een Engelse leverancier op het gebied van e-business solutions, gespecialiseerd in Oracle-technologie en –applicaties, heeft Oracle Business OnLine gekozen voor de ondersteuning van de snelle groei bij haar vestigingen in London, Manchester en Edinburgh. Steve Anderson, directeur van Fulcrum Solutions: “Het bieden van kwalitatief zeer sterke, vooruitstrevende IT-oplossingen is onze eigen ‘core competency’ . Eigenlijk zou het dus voor de hand liggen dat we zelf de best aangewezen persoon zijn voor het beheren van onze eigen bedrijfssystemen. Desalniettemin, IT-resources zijn schaars en al onze aandacht en inspanningen zijn gericht op de dienstverlening aan onze klanten. Vandaar ook dat we, ondanks het feit dat zelf beheren voor de hand ligt, toch hebben gekozen voor Oracle Business OnLine.”

InternetCo, een Braziliaanse investeringsmaatschappij die zich met name richt op startende Internetfondsen, eist van de bedrijven uit haar portfolio dat zij hun bedrijfskritische applicaties uitbesteden aan Oracle Business OnLine.
“Als belangrijkste Internetinvesteringsmaatschappij in Brazilië zijn we nu bezig om 530 bedrijfsvoorstellen van lokale Internetstarters te evalueren. Het is de bedoeling dat iedere starter waarin wij besluiten te investeren, Oracle Applications gaat gebruiken via Oracle Business OnLine”, aldus Luis Roberto Demarco, controlling-partner bij InternetCo Investments in Sao Paulo. “Oracle Business OnLine is de sleutel tot succes voor het snel beschikbaar maken van een eersteklas IT-infrastructuur voor deze jonge Braziliaanse bedrijven. Het biedt ze de mogelijkheid snel in marktwaarde te groeien en naar de beurs te gaan.”

Voor Oracle-productinformatie kunt u bellen met het gratis informatienummer 0800-0827.

Oracle Corporation
Oracle Corporation is ’s werelds grootste leverancier van software voor informatiemanagement en is, met een jaarlijkse omzet van bijna $ 9,1 miljard, de op één na grootste softwareorganisatie ter wereld. Oracle levert ERP- en CRM-applicaties, databases, applicatieservers, tools en Business Intelligence-producten met de daaraan gerelateerde consultancy, opleidingen en support services. Oracle heeft vestigingen over de gehele wereld, in meer dan 145 landen. Vanuit haar kantoor in De Meern bedient Oracle met ruim 1000 medewerkers de Nederlandse markt. Informatie over Oracle is te vinden op www.oracle.nl

Meer informatie voor de redactie:
Oracle Nederland BV
Monique Potters
telefoon 030 669 9853
fax 030 669 9926
e-mail mpotters@nl.oracle.com

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek
telefoon 030 656 5070
fax 030 656 5473
e-mail oracle@lvtpr.nl

Deel: ' Telefonische persconferentie Oracle Business OnLine '
Lees ook