KPN


Datum: 17/2/1999 13:24, Categorie: telecom

Telefoonkaarten met popmuziek maar zonder geluid

KPN Telecom introduceert op 15 februari een serie telefoonkaarten die in het teken staat van populaire Nederlandstalige popmuziek. De kaarten van 25,00, 10,00 en 5,00 zijn ontwikkeld als hommage aan André Hazes, de popgroep Normaal en de rapmuziekgroep Extince. Het idee om Nederlandstalige popmuziek op telefoonkaarten te 'vereeuwigen' past in het beleid van KPN om aandacht te schenken aan de Nederlandse cultuur.

Één telefoonkaart is gewijd aan het levenslied zoals dat wordt vertolkt door André Hazes op zijn grootste hit 'Een beetje verliefd'. De kaart is daarom ook rood van kleur. Natuurlijk staan de eerste woorden van deze (h)eerlijke smartlap op de kaart. 'Oehoe oehoerend hard' is de sfeer op de tiengulden kaart met teksten van de Twentse popgroep Normaal. Aan de sfeer van strobalen, groene tractoren en een motorcross is niet te ontkomen. Op de vijfgulden kaart komt de rapmuziek van Extince aan bod. 'Ik ben wreed goed, zit nou eenmaal in mijn bloed', is met zwarte letters op een witte kaart gespoten. De bij Extince horende sfeer van graffiti, verlaten metrostations en grijze muren in de Bijlmer ontbreken natuurlijk niet.

Alleen de 25 en 10 gulden kaart zijn los verkrijgbaar bij onder meer Primafoon en het postkantoor. Voor de echte liefhebbers van de Nederlandse popmuziek is een speciaal samengesteld verzamelsetje met de drie kaarten verkrijgbaar.

Zoekwoorden:

Deel: ' Telefoonkaarten met popmuziek maar zonder geluid '
Lees ook