Ingezonden persbericht

Telelogic ondersteunt standaardisering toekomstige Unified Modeling Language (UML)

Utrecht, 24 augustus 2001 - Telelogic, aanbieder van oplossingen voor geavanceerde software en systeemontwikkeling, neemt deel aan een grote revisie van de Unified Modeling Language (UML 2.0). Telelogic is lid van U2 Partners, een consortium van leveranciers en gebruikers van de Object Management Group (OMG), en heeft geholpen bij de ontwikkeling en het indienen van een gezamenlijk voorstel voor UML 2.0. Het team dat de ontwikkeling uitvoerde, bestond uit vooraanstaande bedrijven die een belangrijke rol hebben gespeeld in het definiëren van de oorspronkelijke UML-standaard en de groei ervan. Het huidige initiële voorstel, de eerste in een serie, werd ingediend na een verzoek van OMG vorig jaar september.

"UML is een open standaard die zichzelf heeft gevestigd als de meest voorkomende taal binnen de industrie voor software- en systeemontwikkeling", zegt Anders Lidbeck, President en CEO van Telelogic. "UML is van groot belang voor onze klanten die vertrouwen op modelgedreven oplossingen waarmee ze bedrijfsproblemen kunnen verhelpen. Telelogic kan OMG ondersteunen bij het updaten van UML, zodat deze taal geschikt blijft voor de softwaretools, methoden en best practices van de toekomst."

Naast Telelogic hebben ook vertegenwoordigers van de volgende bedrijven bijgedragen aan de ontwikkeling voor UML 2.0: Alcatel, Computer Associates, Enea Business Software, Ericsson, Hewlett-Packard, IBM, I-Logix, IONA, Jaczone, Kabira Technologies, Motorola, Oracle, Rational Software, SOFTEAM, Unisys en Webgain. Voortbordurend op het succes van de eerste versie van UML, ontwikkelen de partners voorstellen op basis waarvan UML eenvoudiger is in te zetten, te implementeren en op maat te maken. De specificaties voor UML 2.0 worden tot eind 2002 in diverse fasen aangeleverd.

"Het gezamenlijke ontwikkelingsteam heeft een grote horizontale en verticale reikwijdte", zegt Cris Kobryn, Chief Technologist bij Telelogic en medevoorzitter van de UML Revision Task Force bij OMG. "Alle partijen die deelnemen, zijn experts op het gebied van UML. Onze voorstellen verbeteren alle aspecten van UML. De taal zal eenvoudiger kunnen worden ingezet en op maat worden gemaakt, en leveranciers kunnen deze eenvoudiger implementeren in hun producten."

"Telelogic heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verfijnen van UML en de ontwikkeling van nieuwe Model-Driven Architecture-standaarden", zegt Richard Soley, Chairman en CEO van de Object Management Group. "Door de betrokkenheid bij UML en andere open modeling-standaarden heeft Telelogic een sterke positie in de markt voor softwareontwikkeltools. Door de samenwerking tussen Telelogic en U2-partners worden toekomstige softwaretools en -methodes door UML 2.0 ondersteund."

Voor meer informatie over de U2 Partners en hun ontwikkelingsplannen: www.u2-partners.org.

Telelogic (Stockholm Stock Exchange/TLOG)
Telelogic (www.telelogic.com), wereldwijd aanbieder van oplossingen voor geavanceerde software- en systeemontwikkeling, is opgericht in 1983. De geïntegreerde oplossingen omvatten hoogwaardige software en professionele diensten voor het beheer van requirements, veranderingen en configuraties, en voor analyse, ontwerp, implementatie, tests en geautomatiseerde documentatie. Bedrijven kunnen met Telelogic de kwaliteit en verwachtingen verbeteren, terwijl de time-to-market en de kosten van software en systeemontwikkeling worden verlaagd. De producten van Telelogic zijn ontwikkeld volgens een open architectuur die interoperabiliteit met oplossingen van andere partijen garandeert. Daarnaast zijn de producten gebaseerd op internationale standaarden en notaties. Het hoofdkantoor van Telelogic is gevestigd in Malmö, Zweden. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 medewerkers wereldwijd. Klanten zijn onder andere: Airbus, Alcatel, BMW, Boeing, British Telecom, DaimlerChrysler, Deutsche Bank, Ericsson, Lockheed Martin, Lucent Technologies, Motorola, NEC, Nokia, Philips en Siemens.

Deel: ' Telelogic neemt deel aan revisie Unified Modeling Language '
Lees ook