Ingezonden persbericht

| TeleRelay bouwt virtueel data center | TeleRelay finaliseert "contingency" en "disaster recovery plan" met gigabit-verbinding tussen data centers Amsterdam, 13/08/2001

TeleRelay, de Benelux ICT-specialist inzake messaging- en groupwarediensten, zet met de ingebruikname van een redundante gigabit-verbinding tussen haar data centers een nieuwe stap in het verder beveiligen van haar diensten. Met deze verbinding versterkt TeleRelay de continuïteit van haar dienstverlening in geval van een onvoorziene gebeurtenis of ramp.

Alle diensten van TeleRelay steunen op een infrastructuur die een hoge mate van betrouwbaarheid (Reliability), beschikbaarheid (Availability), schaalbaarheid (Scalability) en performantie (Performance) garandeert. In dit opzicht werd elke component van de infrastructuur ontdubbeld en ondergebracht in een hoogwaardig data center. Door de spreiding van haar infrastructuur over twee fysisch gescheiden data centers bij Level 3 en Uunet, onderling verbonden met een dubbele 'private fiber', elimineert TeleRelay het laatste "single point of failure" in haar infrastructuur, nl. het data center zelf. Met deze hogesnelheidsverbinding rechtstreeks op de backbone van twee internationale Internet Service Providers, heeft TeleRelay haar eigen "virtueel" data center gebouwd. De capaciteit van de interdatacenter- verbinding bedraagt één Gigabit (1000 Megabit) per seconde. Door het fysiek en geografisch scheiden van kritische componenten kan TeleRelay sterkere garanties bieden met betrekking tot beschikbaarheid van de diensten, zelfs bij het wegvallen van een volledig data center.

Stephan Biesbroeck, CTO bij TeleRelay: "Gegeven het kritische belang van e-mail en collaborative services in de onderneming van vandaag, willen we het risico op onbeschikbaarheid van onze diensten elimineren. Deze stap kadert in de finalisatie van het "contingency" en "disaster recovery plan" dat tegemoet komt aan een bezorgdheid van grote klanten." | END |

Omtrent TeleRelay
TeleRelay specialiseert zich in ICT-oplossingen voor messaging en groupware en richt zich voornamelijk op ondernemingen, ASP's, portaalsites, webbouwers en Communication Service Providers (CSP's), zoals telecombedrijven, carriers, ISP's, enz. TeleRelay levert betrouwbare oplossingen met sluitende service level agreements (SLA's) op het gebied van e-mail, e-mail security, e-mail distributie, agenda, unified messaging en groupware. In samenspraak met de klant vult TeleRelay de gekozen oplossing in, van analyse, ontwerp en implementatie tot het volledige beheer - hetzij bij de klant, hetzij vanuit de eigen data centra.
TeleRelay, Koen Vermeiren, Cockerillkaai 18, 2000 Antwerpen,
tel: +32 (0)70 22 22 58, fax: +32 (0)70 23 36 98, e-mail: koen.vermeiren@telerelay.com. Surfen kan naar www.telerelay.com.
NewsEnginePR, Michael Herremans,
tel: +32 (0)3 260 96 44, fax: +32 (0)3 237 23 25, e-mail: michael.herremans@newsenginepr.com
Ref.:TR0018-186DEE

Deel: ' TeleRelay bouwt virtueel data center '
Lees ook