KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

DATUM: 13-3-2000

ZEILEN - Einduitslag - Bacardi Cup Star Class Regatta, Miami (USA)
_________________________________________________________________
Star

Teleurstellend eindresultaat Bacardi Cup voor Neeleman/Schrier

Ook de laatste wedstrijddag bracht niet het gewenste goede resultaat voor de Nederlandse Starzeilers. Bij windkracht 3 ging de vloot van 96 boten van start. Neeleman en Schrier finishten op een 21e positie.

Over de start is Schrier wel tevreden: "We starten op een prima plaats, in het midden van het veld en konden het eerste kruisrak goed doorvaren. Op het moment dat we overstag gingen met als doel voor het veld naar de bovenboei te varen, draaide de wind meer dan 30 graden en konden we zo'n beetje achter het veld aansluiten om als zestigste de bovenboei te ronden. Dan volgt een inhaalrace en meer dan een 21e plaats zat er niet in. Het nieuwe zeil werkte prima en over onze snelheid hadden we niet te klagen. Maar een 21e plaats en een 27e plaats overall is absoluut niet waar we voor werken en waar we willen staan."

"Het blijft jammer dat we de dupe zijn geworden van een gat in het wedstrijdreglement en eigenlijk is het zo dat zeilers niet de dupe daarvan mogen worden, maar het is niet anders. We weten dat we dit jaar een enorme progressie geboekt hebben ten opzichte van vorig jaar, alleen willen we dat ook graag in een wedstrijdserie tot uiting zien in de resultaten en dat is dit keer helaas niet gebeurd"

De komende maanden gaat het team trainen in Nederland om vervolgens begin mei af te reizen naar Amerika om half mei te pieken op het WK.

Einduitslag, stand na zes races met één aftrek, 96 teams
pl naam land r1 r2 r3 r4 r5 r6 pnt

1 Ross MacDonald/Kaj Bjorn CAN 11 13 3 1 5 1 21

2 Ian Walker/Mark Covell GBR 2 12 1 8 6 6 23

3 Jose van der Ploeg/Rafael Trujillo ESP 3 5 8 5 11 4 25

27 Mark Neeleman/Jos Schrier NED 5 95 10 73 15 21 124

zie ook:http://www.sailing.org/regattas/99bacardicup/

Laat meer artikelen zien over: Bacardi Cup
_________________________________________________________________

Zoekwoorden:

Deel: ' Teleurstellend resultaat Bacardi Cup voor zeilers Nederland '
Lees ook