Telia koopt Franse en Italiaanse delen netwerk KPNQwest

Hoofddorp, 8 juli 2002 - Telia International Carrier (Telia IC) heeft zijn positie in Italië en Frankrijk versterkt door de overname van het netwerk van de Franse dochter van KPNQwest. De overeenkomst betekent een belangrijke uitbreiding van Telia s eigen Viking Netwerk in die regio.

Door de deal met de curator van KPNQwest krijgt Telia IC toegang tot een op ducts gebaseerd hoge-capaciteitsnetwerk tussen Parijs en Lille en Parijs en Kehl (Duitsland), inclusief een metro ring in Parijs. Een belangrijk onderdeel van de aankoop is de aanwezige IP-, SDH- en DWDM-apparatuur.

Als de huidige onderhoudsleveranciers tegen marktconforme prijzen het onderhoud aan het netwerk willen blijven verzekeren, zal de overeenkomst ook de routes tussen Parijs, Lyon, Marseille, Turijn en Milaan, tussen Lyon en Genève en tussen Lille en Calais omvatten.

Erik Heilborn, president van Telia IC: Deze investering beslaat een paar procent van ons jaarlijkse investeringsbudget en geeft ons een significante aanwezigheid in een van Europa s meest intensieve telecomregio s.

Over Telia International Carrier
Telia International Carrier (Telia IC), dochtermaatschappij van het Zweedse telecombedrijf Telia AB, biedt IP, bandbreedte, spraak, data, infrastructuur en carrier-neutrale colocatiediensten. Het bedrijf beschikt over een eigen, geavanceerd glasvezelnetwerk, het Viking Network, dat zich uitstrekt over Europa en de Verenigde Staten. Het Viking Network beslaat in totaal 40.000 kilometer en verbindt 50 grote steden via 120 Points of Presence (PoP s).

Op het Viking Network heeft Telia IC TeliaNet gebouwd, een wereldwijde IP backbone met tier-1 status die klanten in meer dan 30 landen verbindt. Telia IC is de leidende Europese aanbieder van transatlantisch internetverkeer naar de Verenigde Staten.

Deel: ' Telia koopt Franse en Italiaanse delen netwerk KPNQwest '
Lees ook