Telindus herstelt operationele winst in tweede helft 2002

Maarssen/Heverlee, België, 3 maart 2003 Telindus Group (Euronext TEL), één van Europa s grootste network integrators, heeft de tweede helft van 2002 afgesloten met een operationele winst van 1,8 miljoen euro. Daarmee herstelt het bedrijf zich van een zwakke eerste helft van het jaar, waarin het bedrijfsresultaat 7,7 miljoen euro bedroeg.

De omzet daalde in 2002 met 14 procent ten opzichte van het voorgaande jaar tot 566 miljoen euro. Telindus behaalde 31 procent van deze omzet uit netwerkgerelateerde services. Een jaar eerder was dit slechts 25 procent. Dit betekent dat het percentage omzet in producten is gedaald van 75 naar 69 procent van de totaalomzet.

De daling van de verkoop van netwerkproducten aan operators werd gedeeltelijk gecompenseerd door een sterke groei in de verkoop van services en producten in andere martksegmenten. De verkoop van services steeg in de tweede helft van 2002 met 22 procent ten opzichte van de eerste helft van het jaar; de verkoop van producten steeg met 14 procent.

Naast deze omzetgroei is de verbetering van het resultaat te danken aan de positieve effecten van het herstructureringsplan, dat eind 2001 en begin 2002 werd geïmplementeerd. De kosten van dit herstructureringsplan dat tot doel had de kosten meer in lijn te brengen met de huidige marktomstandigheden bedragen voor het boekjaar 2002 9 miljoen euro (waarvan 6 miljoen geboekt in het vierde trimester van 2002) en zijn opgenomen in het uitzonderlijk resultaat. Het nettoresultaat van 2002 werd naast deze herstructureringskosten beïnvloed door waardeverminderingen op financiële participaties (-5,7 miljoen euro) en de meerwaarde op de verkoop van Mobistar-aandelen (+5,3 miljoen euro).

Ondanks de moeizame economie hebben een aantal belangrijke regio s zoals de Benelux, Frankrijk, Spanje en Azië zich kunnen handhaven met een positief resultaat in 2002. In Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland sloot Telindus 2002 af met een negatief bedrijfsresultaat. Het aandeel van de Benelux in de totaalomzet van Telindus steeg in 2002 van 43 naar 45 procent.

Telindus blijft voorzichtig omtrent de vooruitzichten voor 2003. De algemene zwakte van de economie, gekoppeld aan de geo-politieke instabiliteit en de nog steeds hoge schuldgraad van vele telecomoperators, blijven de korte-termijnvooruitzichten beïnvloeden. Telindus gaat verder op de ingeslagen weg met een vernieuwde bedrijfsstrategie en een aangepaste operationele structuur en verwacht 2003 te kunnen afsluiten met een positief nettoresultaat.

Kijk voor het volledige bericht op http://www.telindus.com/press+services/press+releases/_pr_2003_0228.htm.

Over Telindus
De Telindus groep is Europees marktleider op het gebied van data- en telecommunicatie-netwerken. De expertise van Telindus (genoteerd aan de Euronext in Brussel) omvat alle aspecten van de hedendaagse ICT, zoals Local Area Networking (LAN), Metropolitan Area Networks (MAN), Wide Area Networking (WAN), Internet en E-business, netwerk-toegang en beveiliging, Voice over IP (VOIP), Virtual Private Networks (VPN), vaste en mobiele communicatie. Op dit moment werken er 2.300 mensen voor de Telindus groep, verspreid over 60 vestigingen in 16 landen. Al vanaf 1985 is Telindus in Nederland aanwezig met eigen vestigingen in Utrecht, Best en t Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.com.

Voor meer informatie

Telindus
Karin van Ieperen
Marketing Manager
030 - 247 75 42
karin.vanieperen@telindus.nl

Whizpr
Willemijn Vader
0317 410483
telindus@whizpr.nl

Deel: ' Telindus herstelt operationele winst in tweede helft 2002 '
Lees ook