Ten Cate Bodyfashion winnaar 2015 in onderkledingbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151110 -- Ten Cate Bodyfashion is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in onderkledingbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Ten Cate Bodyfashion is een mooi voorbeeld van een oer-Hollands bedrijf, dat tijdig met de ontwikkelingen is meegegaan, dat vooroploopt in innovatie en een duidelijke focus heeft op de toekomst. In de wereld van ondergoed, lingerie en badmode, een terechte winnaar!’

L. Ten Cate BV (LTC) startte in 1952 met het produceren van panty’s. Al snel werd deze techniek toegepast op elastisch katoenen ondermode. Zo werd LTC de eerste producent van naadloze elastisch katoenen ondermode ter wereld. Tegenwoordig voert Ten Cate Bodyfashion een heel breed bodyfashionassortiment voor het midden- en hoger segment, met drie sterke merken: Ten Cate, Tweka, TC WOW. Een uitgekiende logistiek en een overzichtelijke webshop kenmerken de onderneming, die is gevestigd in Geesteren (Overijssel) en circa 60 medewerkers telt.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Ten Cate Bodyfashion een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen.

‘Innovatie is het sleutelwoord bij Ten Cate Bodyfashion, want men is continu bezig om haar producten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van haar klanten.’

Dominante positie
De jury prijst met name haar innovatiedrang. Diverse ontwikkelingen op het gebied van garens en productietechnieken en distributiestructuren komen van Ten Cate bodyfashion, waaronder eigen machines voor tubulair breien. ‘De traditionele focus op innovatie heeft ook negatieve aspecten met zich meegebracht. In het verleden zijn daardoor soms kansen gemist. Sinds de jaren negentig heeft een heroriëntatie plaatsgevonden en is bijvoorbeeld ook het merk Tweka overgenomen. Het heeft de onderneming gebracht waar ze nu staat: een dominante positie in de Benelux!’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Naast een aantal eigen merken (vooral voor de sportspeciaalzaken, lingeriespecialisten en modezaken), produceert Ten Cate ook diverse private labels voor ondergoed, badmode en lingerie. Door het succes hiervan zijn sommige private labels feitelijk geëvolueerd naar A-merken. Overall heeft de onderneming een uitstekende marktpositie opgebouwd.

Dealer en consument blijven het uitgangspunt voor alle ontwikkelingen. ‘Qua distributiekanalen is Ten Cate vergeleken met haar concurrenten heel snel innovatief geweest: multichannelmarketing en -verkoop werd voor haar snel heel gewoon, terwijl anderen lang vasthielden aan de traditionele kanalen. Voor de toekomst wordt gekeken naar geografische verbreding. Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje zijn momenteel onderzoeksgebieden voor afzetmogelijkheden’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://www.bodyfashionworld.com/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

 De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur


Deel: ' Ten Cate Bodyfashion winnaar 2015 in onderkledingbranche '
Lees ook