Tennant Europe winnaar 2016 in Schoonmaakmachinebranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160211 -- Tennant Europe BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Schoonmaakmachinebranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Tennant Europe BV heeft grote kennis en ervaring op het gebied van schoonmaakmachines en weet dit uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Tennant Europe BV is marktleider in ontwerp-, productie- en marketingoplossingen voor duurzaam reinigen, waarmee haar klanten een schonere, veiligere en gezondere wereld kunnen creëren. Met haar ambitie een mondiale leider te worden in innovaties op dit gebied, wil Tennant de manier waarop de wereld schoonmaakt, veranderen. De onderneming levert apparatuur om industriële en commerciële vloeren binnen en buiten te onderhouden, evenals machineonderhoud, machineonderdelen en financieringsoplossingen. Haar producten – zoals veegmachines, schrobzuigmachines, detergenten, tapijtreinigers, stofzuigers, eenschijfsmachines en ultra-high-speed machines – worden onder de merken Nobles®, Green Machines®, Orbio® en Alfa van Tennant op de markt gebracht. Tennant heeft productielocaties in Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en China.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Tennant Europe BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Tennant Europe, want zij is continu doende haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Een goed voorbeeld is het ec-H2O-concept. Deze technologie zet water elektrisch om in een schoonmaakoplossing die effectief reinigt, geld bespaart, de veiligheid verhoogt en de impact op het milieu met spectaculaire cijfers verlaagt.’

Koppositie
De jury prijst haar koppositie in de markt. ‘Tennant is de succesvolste ontwikkelaar en fabrikant van reinigingsmachines ter wereld met een absolute nummer 1-positie in de VS en een leidende positie daarbuiten. R&D, engineering, productie en service worden in eigen beheer uitgevoerd. Maar liefst 12.000 reinigingsmachines worden jaarlijks geproduceerd in Uden, van waaruit Tennant haar markten in Europa, Midden-Oosten en Afrika belevert. Schoonmaken is een vak en de apparatuur van Tennant behoort tot de top. Technisch en ecologisch gezien loopt de onderneming voorop. Haar grote troef is het ‘reinigen zonder zeep’, enkel met door elektriciteit bewerkt water’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Om haar positie te verwerven en te behouden heeft de onderneming, die opgericht werd in de negentiende eeuw, innovatie en kwaliteit altijd de hoogste prioriteit gegeven. Jaarlijks wordt vier procent van de wereldwijde omzet besteed aan R&D en innovatie. De ontwikkelingen staan nooit stil. ‘Tennant Europe BV is een hoogwaardig bedrijf dat in betrekkelijk korte tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op schoonmaakgebied. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Tennant een absolute topper in haar wereld’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://nl.tennantco.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Tennant Europe winnaar 2016 in Schoonmaakmachinebranche '
Lees ook