Level 3 en Radio Televisión Española presenteren tennistoernooi Madrid Open 2010 voor kijkers via internet en iPhone

Level 3 CDN heeft geholpen Masters tennistoernooi naar online kijkers te brengen in high-definition

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100527 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag haar succesvolle pilot met Radio Televisión Española (RTVE) bekendgemaakt voor het online leveren van het Madrid Open 2010 tennistoernooi in high-definition (HD). Duizenden mensen hebben de online uitzending bekeken, die uitsluitend te zien was in Spanje van 7-16 mei.

De internetuitzending is mogelijk gemaakt door middel van het Level 3 Content Delivery Network (CDN) en door gebruik te maken van de Internet Broadcasting-diensten van het bedrijf naast Microsoft Silverlight en Internet Information Services (IIS) Live Smooth Streaming. De uitzending is getoond op een website die Level 3 samen met RTVE heeft ontwikkeld en die voor dit evenement te bereiken was via de homepage van RTVE (www.rtve.es).

“We hebben geweldige ervaringen met Level 3, waarmee we het afgelopen jaar hebben samengewerkt aan iPhone-levering van een aantal live evenementen, maar dit was het eerste grote live sportevenement dat we ons Spaanse publiek leverden via het Level 3 CDN”, aldus Andrés Pedrera, technisch directeur bij RTVE Interactive Media. “Aan de hand van deze pilot met Level 3, waren we in staat om duizenden van onze Spaanse kijkers een nieuwe en spannende manier te bieden om het toernooi te ervaren, zelfs wanneer ze er niet persoonlijk bij konden zijn.”

Gedurende het 1 week durende toernooi leverde Level 3 signaalacquisitie en codering, integratie van webpagina en player, maar ook evenementcontrole en Level 3’s eigen geavanceerde gegevensverzameling en bewaking: Content Analytics. Bovendien leverde het Level 3 CDN het evenement aan iPhones.

“Level 3’s CDN is uiterst schaalbaar, wat betekent dat we in staat zijn een snelle, betrouwbare en hoogwaardige kijkervaring kunnen bieden aan eindgebruikers, zelfs wanneer er een massaal publiek (zoals kan voorkomen bij belangrijke evenementen) online of via iPhone kijkt”, aldus James Heard, president European Markets voor Level 3. “Vanaf het moment dat de eerste service werd vastgelegd op video tot het moment waarop de kijker het bekeek op de computer of een mobiel apparaat, bood Level 3 geavanceerde technologie en betrouwbaarheid voor het creëren van een geweldige ervaring, zowel voor de klant als de kijker.”

Kijk voor meer informatie over de medialeveringsdiensten van Level 3 op: www.level3delivers.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten op basis van glasvezel. Ondernemingen, contentleveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

Forward-looking statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan er vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de uitspraken. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 zijn gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om aanvullende financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: aangekochte bedrijven met succes te integreren; het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; systeem- en netwerkstoringen en -verstoringen te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten beoordeeld worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om deze forward-looking statements te updaten of te herzien, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Tennistoernooi Madrid Open 2010 voor kijkers via internet en iPhone '


Lees ook