Gemeente Utrecht

Tentoonstelling over Adri de Bruijn in stadhuis verlengd tot en met 12 juni

De tentoonstelling over het leven en werk van Adri de Bruijn, met als titel ´Een kunstenaar van formaat´ wordt verlengd tot en met 12 juni.

De tentoonstelling, die staat opgesteld in het stadhuis en de tegenover gelegen brandweerkazerne, zou in eerste instantie tot en met 23 mei duren. De verlenging geldt voor het gedeelte van de tentoonstelling dat in het stadhuis staat opgesteld, doordat de expositie die daar aansluitend op ´Een kunstenaar van formaat´ zou worden gehouden, niet doorgaat. Het materiaal dat in de voormalige brandweerkazerne staat, is vanaf 24 mei niet meer te bezichtigen omdat de ruimte vanaf die datum door de verhuurder aan een ander is verhuurd.

In het stadhuis zijn voornamelijk tekeningen en illustraties van De Bruijn te zien. In de voormalige brandweerkazerne staan reclamepanelen, waaronder diverse grote bioscoopreclames van bekende filmsterren zoals Johnny Weismuller (Tarzan), Sean Connery en Brigitte Bardot. Een aantal van die reclamepanelen wordt overgeplaatst naar het stadhuis.

Adri de Bruijn werd geboren in de Boogstraat (Zeven Steegjes) op 6 maart 1927 en overleed op 15 december 1999. Hij was vooral bekend om de grote reclamepanelen die hij maakte voor de bioscopen van het Wolffconcern. de bioscoopreclames die hij maakte. Deze vereisten een speciale verftechniek om op afstand, vanaf de straat, het juiste effect te bereiken. Ook maakte hij panelen voor de CineManifestaties, de voorloper van het Nederlands Filmfestival. Hij deed ook opdrachten voor anderen waaronder modehuis Bastiaanse, houtbedrijf Jongeneel, uitgeverij VNU, de Utrechtse schouwburg en het Utrechtse Operakoor en koninklijk mannenkoor Euterpe, want opera was zijn passie.

Deel: ' Tentoonstelling Adri de Bruijn in stadhuis Utrecht verlengd '
Lees ook