Gemeente Weert

26/02/2003

In stadhuis Weert
Tentoonstelling Atelier De Versleten Kwast

In het stadhuis van Weert is van 7 maart t/m 30 mei een tentoonstelling van schilderijen van een aantal kunstenaars van Atelier De Versleten Kwast uit Sittard te zien. Atelier De Versleten Kwast is een onderdeel van de dagbesteding van de Stichting Pepijn en Paulus te Sittard.
Geïnspireerd door o.a. hun fantasie en lichamelijke- en geestelijke vermogensemoties ontstaan schitterende schilderwerken. Ze zijn uniek en bijzonder en kwalitatief van hoog niveau!

Eén van deze kunstenaars, Helma Driessens, is afkomstig uit Weert. Zij is een fantasievolle kunstenares, die graag met acryl en pastel werkt en erg trots is op haar werk.
Verder zijn er nog werken te zien van o.a.
Joke Hendriks, schildert op een krachtige manier de wereld rondom hem heen. Hij werkt in acryl en ecoline.
Willie Lienaerts, schildert en tekent het liefst uren aan een stuk. Gebruikt gemengde technieken o.a. acryl en waskrijt. Brigitte Salden, heeft een heel eigen interpretatie van de voorbeelden die zij naschildert. Zij werkt voornamelijk in acryl. Ron Wiering (Bibi), schildert heel secuur en aandachtig. Hij werkt voornamelijk in acryl en waskrijt.
Eric Voncken, heeft een geweldig gevoel voor compositie en kleurgebruik. Ook hij werkt voornamelijk in acryl.

Vitrine's
Naast deze expositie van Atelier De Versleten Kwast is in deze periode in de vitrine's ook een tentoonstelling van schilderijen van Francy Stals te bewonderen. Het gaat hierbij voornamelijk om kleine werkjes, in olieverf, aquarel en acryl.

Openingstijden
De tentoonstelling is te zien op de bestuursverdieping van het Weerter stadhuis, Beekstraat 54 en is geopend tijdens kantooruren.

Zoekwoorden:

Deel: ' Tentoonstelling Atelier De Versleten Kwast in stadhuis van Weert '
Lees ook