Partij van de Arbeid


'Beelden van Europa' Max van den Berg en Design Academy Eindhoven slaan handen in elkaar

27 mei 1999 PvdA-voorlichting

Op 29 mei a.s. om 13.15 uur opent Max van den Berg de tentoonstelling 'Beelden van Europa' tijdens de Open Dag in het gebouw van de Tweede Kamer. Dit is een eerste poging van een dertigtal studenten van de Eindhovense Design Academy om Europa op beeldende wijze over het voetlicht te brengen. Een poging die in de toekomst een vervolg zal krijgen met een expositie van werkstukken in Straatsburg of Brussel.

Het initiatief voor de tentoonstelling kwam tot stand tijdens een recent werkbezoek van Max van den Berg aan de academie, na een brainstorming met honderd studenten van alle acht afstudeerrichtingen. Hij onderstreepte hierbij het belang van een creatieve inbreng in het denken over Europa, voor hem onontbeerlijk om voortdurend scherp te blijven in de politieke arena en niet alleen voorspelbare paden te bewandelen.

Vanwege de vooraanstaande rol van de Design Academy, als gespecialiseerde hbo op het vlak van design, ziet hij de academie als een uitstekende omgeving waarbinnen nieuwe ideeÙn en concepten kunnen ontstaan. Het is de bedoeling ook andere academies, mogelijk uit andere EU-landen, hierbij te betrekken. De Hogeschool Utrecht (faculteit Communicatie & Journalistiek) heeft inmiddels toegezegd te willen meewerken.

Deel: ' Tentoonstelling 'Beelden van Europa' '
Lees ook