Ingezonden persbericht

Utrecht, 25 juli 2003

Architectuurcentrum Aorta nodigt u hierbij van harte uit om de tentoonstelling te komen bezichtigen en de lezing bij te wonen.

DE GOEDE SMAAK VAN DE BUITENRUIMTE

OAP = omgevingsarchitectuurprijs

Tentoonstelling woensdag 30 juli t/m zaterdag 27 september

Tijdens de zomermaanden is er in architectuurcentrum Aorta een selectie van zeven projecten te zien van de reizende tentoonstelling van de Omgevingsarchitectuurprijs 2002 - 'De goede smaak van de buitenruimte'.

Aorta brengt enkele projecten in de regio Utrecht in beeld zoals het Vondelparc, Park de Hoge Weide in Utrecht en het Plas&Park in Houten. Daarnaast zijn een aantal stedelijke herinrichtingprojecten geselecteerd die in de stad Utrecht ook niet zouden misstaan zoals de Mariënburg in Nijmegen en het Pleinenplan in Amsterdam, maar ook het levendige en geslaagde plan voor een Skatepark op de Westblaak in Rotterdam. De Bataviahaven in Lelystad, een recreatiehaven ontworpen door Rob Krier geeft vast een voorproefje van het centrumplan voor Vleuterweide waarin ook veel woningen aan het water komen te liggen.

De toegang is gratis

Lezing donderdagavond 4 september 20.00 uur

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe culturele seizoen zal een van de juryleden een voordracht houden. Arjen Oosterman, tevens redacteur van het architectuurmaandblad Archis geeft tekst en uitleg over deze aflevering van de prijs. Na afloop is er ruimte voor een discussie

Toegang tot de lezing kost 2,50 euro, voor vrienden en U-pashouders 2,- euro

U wordt verzocht van tevoren te reserveren via: tours@aorta.nu of bel: 030 2321686.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, de sponsors van Aorta, BPF Bouwinvest en de organisatie van OAP.

Architecuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht. Woensdag tot en met vrijdag 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 13.00 - 17.00 uur. Tel. (030)2321686, fax (030)2321390, www.aorta.nu

Deel: ' Tentoonstelling 'De goede smaak van de buitenruimte' in Utrecht '


Lees ook