Gemeente Den Helder

Tentoonstelling "De magie van de paddestoel"

betreft: week: week 36

Van 12 september tot en met 17 oktober 2001 is in De Groene Poolster een tentoonstelling te zien over de fascineren aspecten van paddestoelen. Aan de hand van oude vertellingen en mooie beelden wordt u meegenomen naar de wereld van de paddestoel.

Vroeger werden paddestoelen met bovennatuurlijke verschijnselen in verband gebracht, maar tegenwoordig weten we dat paddestoelen een belangrijke rol spelen in de kringloop van de natuur. Beide aspecten komen in deze tentoonstelling naar voren. Een twee meter hoge sjamaan heet u welkom, waarna u in sprookjesachtige sferen van alles over paddestoelen kunt ontdekken. Vragen als 'hoe zijn paddestoelen aan hun naam gekomen?, 'welke betekenis hebben ze in sprookjes en vertellingen? en 'wat doen paddestoelen in de natuur? worden in de tentoonstelling beantwoord. De Vliegenzwam vormt, als meest aansprekende paddestoel, de rode draad. Door kijkkastjes, een Alice in Wonderland hoek en een champignon-onderzoekskoffer is de tentoonstelling zeer geschikt voor kinderen. Ze kunnen onder meer een paddestoelenpad volgen met allerlei vragen en opdrachten in de tuin van De Groene Poolster. Na een bezoek aan de tentoonstelling kijkt u vast met andere ogen naar de vliegenzwam, Elfenbankje of champignon!

De Groene Poolster bevindt zich aan de Pasteurstraat 6 te Den Helder. De tentoonstelling is geopend van maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 16.30 uur. Op woensdag van 14.00 tot 16.30 uur. Zaterdag en zondag is De Groene Poolster gesloten. Toegang is gratis. Telefoonnummer: 0223-612555

laaste verandering: september 07, 2001

Deel: ' Tentoonstelling 'De magie van de paddestoel' in Den Helder '
Lees ook