Gemeente Utrecht

Tentoonstelling De gebruikers van Amelisweerd in bezoekerscentrum Amelisweerd tot 3 november 2002

In het bezoekerscentrum Amelisweerd is tot 3 november 2002 de tentoonstelling 'De gebruikers van Amelisweerd' te zien. De tentoonstelling belicht de bedrijven en diensten op het landgoed Amelisweerd.

De tentoonstelling biedt de bezoekers een kijkje achter de schermen van oude landhuizen en pachtboerderijen op het landgoed. Ook wordt er aandacht besteed aan de samenwerking van de bedrijven op Amelisweerd. Op een actieve manier ontdekken bezoekers wat er in het verleden te beleven was op het landgoed en wat er in het heden wordt gedaan. De informatie op de tentoonstellingspanelen zit 'verstopt' achter schuifjes, die omhoog of omlaag geschoven moeten worden om de informatie te kunnen lezen. Voor kinderen is er een video over de productie van melk. Ook mogen zij een echte koeienhuid aanraken.

Excursies op 16 juni en 28 juli

Op de zondagen 16 juni en 28 juli is het mogelijk om met de boswachter een wandeling te maken over Amelisweerd. De wandelingen starten om 11.00 uur vanaf het bezoekerscentrum; deelname is gratis.

Openingstijden bezoekerscentrum

De tentoonstelling is te zien in het bezoekerscentrum Amelisweerd, Koningslaan 11A in Bunnik, telefoon 030 - 656 34 27. De openingstijden zijn: woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Utrecht Natuurlijk!

De tentoonstelling is een activiteit in het kader van de campagne Utrecht Natuurlijk!. Met deze campagne worden de inwoners van Utrecht geïnformeerd over het werk van de gemeente voor het groen en water in de stad. Met tentoonstellingen, stadswandelingen en open dagen worden onder meer onder de aandacht gebracht: het beheer en onderhoud van monumentale bomen, de herinrichting van stadsparken, het herstel van de singelstructuur en de activiteiten op de stadsboerderijen en landgoederen. De campagne wordt gecoördineerd en uitgevoerd door de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Utrecht, in samenwerking met de inwoners van de stad, natuur-, milieu- en maatschappelijke organisaties en andere gemeentelijke diensten. Meer informatie over de campagneactiviteiten is te vinden op www.utrecht.nl/utrechtnatuurlijk.

Deel: ' Tentoonstelling gebruikers van Amelisweerd in bezoekerscentrum Ameli.. '
Lees ook