PERSBERICHT - 30 APRIL 1999

Persnieuwsbrief

Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme

Goudwater in Brielle

In het kader van Voorne-Putten Rozenburg Cultuurregio van Zuid-Holland 1999 is tot en met 20 juli in Historisch Museum Den Briel de tentoonstelling "Goudwater" te zien.

Eeuwenlang lag het stadje Brielle aan zee. De stad was betrokken bij het verbond van Hanzesteden en vocht voor de vrijheid en handel. Inwoners van de stad werden rijk als kooplui of, als ze wat minder geluk hadden, bouwden een bestaan op als vissers of zakkendragers.

In historisch Museum Den Briel wordt in de tentoonstelling een beeld geschetst van duizend jaar 'goud' water. Diverse objecten geven een beeld van de relatieve rijkdom van het oude Brielle en de ligging aan zee. Tegelijkertijd zijn er langs de oude zee-ingangen en de loop van de verdwenen rivier de Goote multi-media informatie-zuilen geplaatst, zogenaamde 'gaten in de tijd'. Ze geven door beeld, geluid en tekst een kijkje in de geschiedenis van het landschap.

Door speciale routes is het mogelijk erlangs te wandelen of te fietsen. Tevens wordt ter gelegenheid van Voorne-Putten Rozenburg Cultuurregio Zuid-Holland 1999 op zaterdag 24 april de veerdienst Brielle-Zwartewaal eenmalig in gebruik genomen. Per tocht kunnen circa 7 personen mee.

Informatie: Historisch Museum Den Briel, Markt 1, Brielle, tel: (0181) 475 475

Deel: ' Tentoonstelling 'Goudwater' in Historisch Museum Den Brielle '
Lees ook