Provincie Antwerpen


Antwerpen, 7 maart 2008

PERSBERICHT

Tentoonstelling "Hiroshima-Nagasaki Atomic Bombing" komt in oktober naar Antwerpen.

Deze morgen ontvingen wij vanwege de Nagasaki National Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims de officiële bevestiging dat de tentoonstelling "Hiroshima-Nagasaki Atomic Bombing" naar Antwerpen komt. Ze zal ondergebracht worden in het Vredescentrum van de provincie en de stad Antwerpen van 2 oktober tot 12 december 2008.

Elk jaar organiseert de Peace Memorial Hall van Nagasaki een tentoonstelling in een stad die, zoals Nagasaki, zwaar heeft geleden onder bombardementen. Het Spaanse Guernica huisvestte de tentoonstelling vorig jaar. Antwerpen werd nu door Nagasaki uitgekozen omwille van de vele slachtoffers en de zware vernielingen onder de V-bommen tijdens WO II.

De expositie zal naast fotopanelen en video's ook persoonlijke bezittingen en herinneringen van overlevenden omvatten. Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling zal een overlevende van de A-Bom op Nagasaki mee naar Antwerpen reizen. Gedurende de eerste week van de tentoonstelling zal ondermeer aan secundaire scholen de mogelijkheid geboden worden om de getuige te ontmoeten en een begeleide rondleiding in de tentoonstelling te krijgen.

Ten gepaste tijde zal u een uitnodiging ontvangen voor een persconferentie. De officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 2 oktober 2008.

Voor meer informatie :
Jef Boudewijns
Directeur
Vredescentrum van de provincie en de stad Antwerpen Lombardenvest 23
2000 Antwerpen
Tel : 03.202.42.91

---- --

Zoekwoorden:

Deel: ' Tentoonstelling 'Hiroshima-Nagasaki Atomic Bombing' komt in oktober .. '


Lees ook