Tentoonstelling "Kunst uit Midden- en Zuid-Amerika"

Datum: 29 maart - 21 mei 1999

KUNST UIT MIDDEN - EN ZUID-AMERIKA

verkooptentoonstelling naïeve schilderkunst uit Ecuador en
Pre-Columbiaans aardewerk uit eigen collectie

In het Nijmeegs Volkenkundig Museum aan de Thomas van Aquinostraat 1 te Nijmegen, is van 29 maart tot en met 29 mei 1999 de tentoonstelling "Kunst uit Midden- en Zuid-Amerika" te zien. Deze tentoonstelling bestaat uit twee delen. Als eerste is er een verkooptentoonstelling van naïeve schilderkunst uit Tigua, Ecuador. Als tweede laat het museum zijn eigen collectie Pre-Columbiaans aardewerk zien.

Naïeve schilderkunst uit Tigua, Ecuador.
Tigua is een landstreek van het Ecuadoraanse Andes hoogland. Gelegen boven de 3500 meter, waar de mensen zich naast de landbouw gespecialiseerd hebben in de schilderkunst en de houtsnijkunst. Houten maskers en op gespannen schapenleer geschilderde taferelen vertellen van de legenden uit het verleden en over het dagelijks leven. De naïeve schilderkunst uit Tigua is in het hele land bekend en wordt ook internationaal tentoongesteld en verkocht. Naast het tentoonstellen in het buitenland heeft men ook in eigen land een klein museum opgericht, in een traditionele hut. Het belangrijkste van alles is het bewaren van de culturele identiteit van de mensen. Elk schilderij draagt de wil hiertoe in zich. De schilderijen, maskers en ander handwerk zijn tijdens de tentoonstelling te koop.

Pre-Columbiaans aardewerk.
In het Nijmeegs Volkenkundig Museum bevindt zich een kleine collectie aardewerk uit Midden- en Zuid-Amerika. De meeste van deze spullen zijn Pre-Columbiaans, dat wil zeggen van voor de tijd dat de Europeanen Amerika ontdekten. In de tentoonstelling zijn onder andere objecten te zien van diverse culturen uit Mexico, Peru en Costa Riga.

Nijmeegs Volkenkundig Museum
Thomas van Aquinostraat 1
Postbus 9104

6500 HE Nijmegen
024-3615577

Openingstijden:
Tijdens tentoonstellingen: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur.

TOEGANG GRATIS

Bereikbaarheid:
Buslijnen 3, 6, 8 en 9 (halte Tandheelkunde) en 1, 11 (halte Erasmusgebouw) NS Halte Nijmegen-Heyendaal
Met eigen vervoer parkeren op P6 (Universiteitsterrein)

Organisatie: Nijmeegs Volkenkundig Museum

adres: Thomas van Aquionostraat 1, Postbus 9104

postcode: 6500 HE

woonplaats: Nijmegen

Telefoon: 024-3615577

Deel: ' Tentoonstelling Kunst uit Midden - en Zuid-Amerika '
Lees ook