Gemeente Voorschoten


Tentoonstelling Kunstnijverheid in Voorschoten

Voorschoten kende in de periode 1890-1940 enkele toonaangevende bedrijven: Textielatelier Het Paapje, De Zilverfabriek en aardewerkfabriek Groeneveldt. Het werk van deze bedrijven wordt tentoongesteld op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis. De tentoonstelling die van 29 mei t/m 4 juli aanstaande gehouden wordt, wordt georganiseerd door de gemeente Voorschoten in samenwerking met de Reinwardt Academie Amsterdam.

Het bijzondere van de tentoonstelling is, dat deze aansluit bij de van tentoonstelling die momenteel in De Lakenhal te Leiden loopt (2 april t/m 29 augustus) 'Dageraad van de Moderne Kunst' Deze tentoonstelling schetst een beeld van de opkomst van de moderne kunst en kunstnijverheid in de periode 1890-1940.

Gezocht
Voor de tentoonstelling in Voorschoten is de gemeente nog op zoek naar enkele aanvullende stukken. Gezocht worden nog cactuspotjes en bloempotjes van aardewerkfabriek Groeneveldt uit de periode tot 1940. Wie kan de gemeente daar nog aan helpen? Heeft u deze stukken of weet u iemand die deze beschikbaar wil stellen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met Frans Peterse (alleen op vrijdag) 071-560814. Ook kunt via internet een boodschap zenden aan: gemeente@voorschoten.nl.

Deel: ' Tentoonstelling kunstnijverheid in Voorschoten '
Lees ook